Menu

Nero d'Avola "Baglio del Sole" 2018

Nero d'Avola "Baglio del Sole" 2018
Feudi del Pisciotto

Varenummer : 06-00011A

119,00 DKK

På lager

Sæt på huskeliste

Om vinen:

Imødekommende og varmfyldig vin fra Sicilien fremstillet på den lokale drue Nero d'Avola, som har været med til at placere siciliansk vin på verdenskortet. Vinen fremstilles af det anerkendte vinhus Feudi del Pisciotto, som er ejet af mediemogulen Paolo Panerai, der også ejer det berømte vinhus Castellare di Castellina i Toscana

Vinen byder på en frugtrig næse, med masser af bæraromaer som fx, brombær, boysenbær, frisk figen og sødmefuld kirsebær. Lige under den primære frugt gemmer sig en let lakridset og herbal note.

Det er en glimrende allroundvin. Den går godt til både lyst og mørkt kød, til pasta og pizza, og kan sagtens stå fint alene.

Nyd den i Cabernet-glas ved ca. 17°.

 

Specifikationer:

Druesammensætning: 100% Nero d'Avola.

Lagring: 6 måneder i ståltank og cement, derefter 4 måneder på flaske.

Distrikt: Sicilien.

Alkohol: 13,5%.

Produktion: ca. 100.000 flasker årligt.

Packaging: Leveres i 12 stk. karton.

Andre vine fra denne producent

 

Om vinhuset:

Feudi del Pisciotto er seneste knopskud af projekter som folkene bag det velrenommerede vinhus Castellare di Castellina og Rocca di Frassinello i Toscana står bag. Med Feudi del Pisciotto har den højt respekterede winemaker Alessandro Cellai & Co. valgt også at bevise, at det sicilianske terroir besidder egenskaber, der kan frembringe vin i særklasse.

Feudi del Pisciotto er beliggende blot 6 km i luftlinje fra havnebyen Gela på Siciliens sydkyst. Vingården besidder ca. 33 hektar, hvoraf 50% er beplantet med Nero d’Avola, mens de resterende 50% består af bl.a. Cabernet, Merlot samt Semillon og Gewürztraminer. Markerne er beliggende i ca. 250 meters højde, hvilket betyder at druerne nyder godt af de kølige briser, der kommer ind fra havet syd fra.

Det er overbevisningen, at den rette kombination af teknisk know-how, og innovativ tankegang, sammen med det typiske sicilianske terroir, skal kunne munde ud i referencevine for hele regionen. Ambitionerne er således helt i top.

Feudi del Pisciotto har desuden indrettet et lækkert 5 stjernet resort for vinentusiaster og livsnydere i en gammel middelalderborg, en såkaldt feudo, så et vingårdsbesøg nemt kan kombineres med et relax-ophold i luksuriøse rammer.