På lager
Milziade Antano

Milziade Antano, Sagrantino '15 Sagrantino di Montefalco

2015

Dette er et kunststykke, en magtfuld, imposant, kraftig, umbrisk vin, hvormed enhver der søger autenticitet og nerve vil blive tilfredsstillet.

Pris
399,00  DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.500 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Den enevældige umnriske aristokrat i vinsammenhæng er og forbliver vintypen Montefalco Sagrantino. Dette er kongen af umbriske rødvine, vine der passer ind i den gastronomiske profil på egnen, hvor der i den grad bliver lagt vægt på animalske komponenter på tallerkenen. Der er ingen tvivl om, at det umbriske køkken er rustikt, fedt, proteinrigt og smagfuldt - og derfor giver denne vintype også så meget mening.

Vinen her er fremstillet udelukkende på Sagrantino-druen, en af verdens mest tørstofholdige druesorter. Den er fremstillet i uforbeholden pagt med naturen, med respekt for terroir og autenticitet, og så af en af de ypperste på sit felt, Francesco Antano.  

Den er et kunststykke, en magtfuld, imposant, kraftig, umbrisk vin, hvormed enhver der søger autenticitet og nerve vil blive tilfredsstillet.

Druerne dyrkes, som alle øvrige vine fra vinhuset, efter naturlige principper, dvs. uden brug af kemi eller hjælpemidler, og høstes fra marker i ca. 265 meters højde over havoverfladen beliggende nær byen Bevagna, få kilometer fra Montefalco. Stokkene har en gennemsnitlig alder mellem 10 og 35 år, og udbyttet er ca. 50 hekotliter pr. hektar. Der høstes (udelukkende manuelt) i perioden fra medio september til medio oktober.

Vinen fremstår i glasset intens, dyb med potent bouquet af røde mørke bær, læder, sværte og tobak. Især bitre kirsebær og syrlige kirsebær toner frem, mens en ædel muld- og bitterchokolade-note også byder sig på. Man fornemmer hele tiden vinens friskhed, og potentiale, i skikkelse af en balsamisk nuance med fine noter af friske krydderurter.

I munden fremtoner en markant, men stadig balanceret og struktureret muskelvin sig; den har en bredskuldret, rustik mørk frugt, let bitterhed og kraftige, men dog harmoniske tanniner. Det hele pakket ind i stor fylde og markant eftersmag med fornemt syrebid.

Her er den ultimative vin til oksekød í form af rustikke grove udskæringer, gerne på grillen, tilberedt helt rødt og serveret i velvoksne stykker, men det er også en vin der går fint til vildt eller smagfulde tørre oste.

Bør serveres ved ca. 16-18°.

Årlig produktion: Ca. 8.000 flasker.

Detaljer
LandItalien
OmrådeUmbrien
ProducentMilziade Antano
Årgang2015
DruesortSagrantino
Flaskestørrelse750 ml.
Alkohol15,5%
Lagring37 måneder på store fade og barrique