Klassisk umbrisk naturlig cru-vin (Montefalco Rosso) fremstillet på et blend af Sangiovese, Sagrantino og Merlot.
Druerne dyrkes efter naturlige principper, dvs. uden brug af kemi eller hjælpemidler, og høstes fra marker i ca. 265 meters højde over havoverfladen beliggende nær byen Bevagna få kilometer fra Montefalco. Stokkene har en gennemsnitlig alder mellem 10 og 35 år, og udbyttet er ca. 50 hekotliter pr. hektar. Der høstes (udelukkende manuelt) i perioden fra medio september til medio oktober.
Vinen fremstår i glasset frisk, saftig og potent med en bouquet af røde mørke bær. I munden fremtoner en rigtig protein-vin sig; bredskuldret, rustik mørk frugt, let bitterhed og kraftige, men dog harmoniske tanniner.
Vi anbefaler vinen til charcuteri og smagfulde tapas, til kalve- og oksekød, vildt samt faste mellemlagrede oste.
Morten Bundgaard, Jyllands-Posten, 1. december 2018 (om årg. 2014): 92 points "Flot balsamisk duft af kirsebær, spagnum og en snert af elefantbur. Med lidt ilt kommer spicy noter til af kardemomme og hvid peber. Overraskende saftig, tobakket smag med herligt rustik syre og store tanniner. Old school på den gode måde."