Ikke på lager
Mayard

Mayard, Chateauneuf "Clos du Calvaire" '20 A.O.C. Chateauneuf du Pape

2020

Klassisk - for vinhuset - Saftig og kraftfuld, mørk frugt, men med en elegance der kan være sjælden i appellationen. Sådan har du aldrig smagt Châteauneuf-du-Pape før!

Pris
399,00  DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.500 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

En sand klassiker for vinhuset Mayard

Denne Châteauneuf-du-Pape Clos du Calvaire fra vinhuset Mayard, er et ypperligt forbillede for hvad appellationen kan, når det er allerbedst.

For mange er Châteauneuf-du-Pape en vin, der drikkes om vinteren, og gerne til julemaden, men her får du et unikt udtryk fra appellationen, som er meget gastronomisk. Det er klart, at det er en kraftig vin, men syren er bevaret i frugten, som på samme tid er solmodnet til perfektion. Det danner grundlaget for en vin med en frugtprofil i perfekt harmoni og en kompleks smagsoplevelse, der får englene til at synge. Grenache, Syrah og Cinsault danner trio, i denne forførende symfoni af mørke og røde bær, krydderi og vinen vil synge i mange år fremover.
Lagringspotentiale 10-20 år. 

Druerne plukkes i hånden, og lægges i 20 kg kasser, for at bevare skallen intakt indtil druerne er kommet ind i vinhuset. Her afstilkes og knuses druerne, hvorefter de fermenterer sammen, i henhold til modenhed, i 25-30 dage i 100 hektoliter temperaturkontrolleret beton. Ekstraktionen hjælpes på vej med delestage og pumping over, vinen gærer med naturligt forekommende gærceller og gennemgår malolaktisk gæring

Detaljer
LandFrankrig
OmrådeChâteauneuf-du-Pape, Rhône
ProducentMayard
Årgang2020
DruesortCinsault, Grenache, Syrah
Flaskestørrelse750 ml.
Alkohol15 %
Lagring12 mdr i ståltank og egetræsfoudre
ØkologiskJa

Historisk vin, både i glasset og i tiden

Domaine Mayard er beliggende i det Sydlige Rhône, nærmere i området Châteauneuf-du-Pape. Mayard-familien har dyrket vin i 6 generationer og der eringen tvivl om, at dette er et historisk vinhus. Domaine Mayard er grundlagt i 1898 og disponerer over 43 ha, hvoraf 21 ha er beliggende i den sydlige del af Châteauneuf-du-Pape, der bærer navnet ’Grand Coulet’. Derudover har de 8 ha i det berømte ’Crau’ plateau. 

Domainet er grundlagt af Gratien Mayard i slutningen af 1800-tallet, og den dag i dag er det Mayard-familien der varetager al aktivitet. Alphonse Mayard, søn af Gratien Mayard, ejer idag domainet sammen med Marie Louise. Béatrice Mayard står for den daglige ledelse, mens Françoise Mayard, står for arbejdet i marken og kælderen. 

Der er en stor stolthed i den lange historie og et ønske om, at arbejde med en respekt for vinplanterne, og deres omkringliggende økosystem. Alt markarbejde foregår økologisk. 

Châteauneuf-du-Pape

Châteauneuf-du-Pape er et underområde og en appellation (AOC) I Rhône, I det sydøstlige Frankrig. Vinene er nogle af Rhônes fineste, og der bliver produceret mere vin her, end i hele det nordlige Rhône. Châteauneuf-du-Pape kan oversættes til ‘Pavens nye slot’, og henviser til appellationens tilknytning til pavernes historie. De mest kendte appellationer er Gigondas AOC, Vacqueyras AOC & Lirac AOC. De mest brugte druesorter, ud af de 18 tilladte, er Grenache, Syrah, Mourvedre.