Menu

Châteauneuf du Pape "Cuvée Alex"

Châteauneuf du Pape "Cuvée Alex" 2017
Mayard

Varenummer : 2015-0003

329,00 DKK

På lager

Sæt på huskeliste

Cuvée Alex er seneste skud på stammen fra Vignobles Mayard, der er beliggende i hjertet af Châteauneuf du Pape.

 

Vinen er en sammenstikning af de tre vine Clos du Calvaire, Pére Pape og Crau de ma Mére. Størstedelen i cuvéen kommer fra Pére Pape. 

 

Det er en intens og koncentreret vin der er fremstillet efter traditionelle, men fuldt økologiske, metoder. I stedet for at bruge kunstgødning og ukrudtsmiddel, bearbejdes jorden og planterne manuelt.  

Druerne er ligeledes høstet i hånden, og en omhyggelig udvælgelse af hver enkelt klase finder sted, både i både i mark og ved ankomst til vingården.

 

Basevinene er fremstillet af overvejende Grenache, med en anelse Mouvedre, Syrah og Cinsault. De er alle vinificeret og lagret for sig.

Druerne presses udelukkende ved egenvægt og i en lukket tank, så der finder en semi carbonique-gæringsproces sted. Macerationen varer i ca. 24 dage, mens gæringen, der holdes ved konstant 25 grader, varer ca. 18-28 dage.

 

Herefter hviler de tre vine i hhv. ståltank, på store gamle fade (foudres) og i mindre fade (barriques). De hviler i ialt 12 måneder, inden den endelige assemblage.


Farven er en intens mørk rubin, duften byder på indsmigrende fuldmoden frugt med mørke røde bær, men også jordbær og hindbær. Den er fyldig, rund og kødfuld, med et typisk krydret garrigue-præg som kendetegner vinene i det sydlige Rhône, men alligevel meget frugtrig og charmerende, let parfumeret stil.

 

Anbefales til kraftige kødretter, braisere-retter og kraftige raguer.

 

Druesammensætning: 70% Grenache,  10% Mouvedre, 10% Syrah og 10% Cinsault.

Distrikt: Châteauneuf du Pape, Rhône (Frankrig).

Hektarudbytte: 20 hektoliter pr. hektar.

Lagring: 12 måneder på hhv. ståltank, foudres og barriques.

Alkohol: 14,5%.

Produktion: Ca. 4.000 flasker.

Packaging: 6 stk. karton.