Forskellen på moderne og traditionel Barolo-vin
Man kan groft sagt opdele de fleste vinområder i den nye skole eller den gamle skole, og Barolo er ingen undtagelse. Den moderne tilgang til Barolo er, at vinen skal have bløde tanniner, som giver et bid og tørrer tandkødet ud. De mildere tanniner gør, at moderne Barolo kan drikkes tidligere.
Den traditionelle tilgang til Barolo er anderledes på flere områder. Her er der et krav, at vinene skal lagres på nye træfade i minimum 10 år. Det er dog et krav, at Barolo som minimum skal lagre på fad i mindst 24 måneder og 12 måneder på flaske, før de bliver sat til salg. Du kan derfor ikke få Barolo-vine, som er yngre end tre år, når de sættes til salg.
Herudover er der forskel i de fade, som de moderne og de traditionelle producenter anvender til lagring af Barolo vin. Modernister bruger i nogle tilfælde små, franske træfade, mens de traditionelle producenter anvender store fade, som har været anvendt i århundrede. I vores udvalg finder du både moderne og traditionel Barolo vin.
Barolo vine åbner sig op ved lagring
Barolo er en vaskeægte smagsbombe, som kan frigive forskellige aromaer, der skifter karakter, i takt med at vinen ældes. Ung Barolo vin er præget af hårde tanniner, som med årene åbner op og frigiver garvesyre og tannin. Af samme årsag har Barolo vin et stort lagringspotentiale.
Det er ikke ualmindeligt, at en Barolo rødvin skal lagres i 10 år, før smagsnuancerne i vinen opnår deres fulde potentiale. Når vinen er færdigmodnet, kan aromaerne spænde bredt. De bedste Barolo-vine er frugtige og har florale elementer med mørke noter af blandt andet chokolade, trøffel og røde bær.
Barolo vin kommer dog i flere udgaver, og pga. de forskellig kalkindhold i jordbunden, varierer Barolo fra kraftige og frugtmætte vine til vine, som har en Bourgogne-agtig finesse. Fælles for vinene er dog den komplekse struktur, som er et resultat af det varierede og barske klima, der kendetegner Piemonte-området i den nordvestlige del af Italien.
Vil du afbløde den hårde tannin, så du opnår den optimale smagsoplevelse, er det oplagt af nyde Barolo-vinen til et proteinholdigt måltid - eksempelvis kød med fedtkant som entrecote, simreretter, svinekæber eller lignende. Sørg for at åbne vinen i god tid, da Barolo rødvin er en tør vin indeholdende alkohol, som kræver rigeligt iltning før den hældes på store vinglas.
Hos Distinto har vi et stort udvalg af Barolo rødvin
Hos Distinto finder du altid et stort udvalg af Barolo vin til fornuftige priser. Vi opdaterer løbende udvalget af ny spændende italiensk rødvin, så der altid er et varieret udvalg. Du finder med garanti én rødvin, som matcher dig og din smag, uanset om du leder efter en traditionel Barolo eller en moderne Barolo.