På lager
Giulia Negri

Winemakers masterclass: Barolo Giulia Negri

København / Århus

Onsdag 29.10 Kl. 13:00 - ca. 15:00

Admiral Hotel 
Toldbodgade 24, 28, 1253 København K

 

Winelab 
Mejlgade 51A, 3.sal, 8000 Århus C
Giulia Negri deltager online fra smagningen i København  

 

Tilmelding krævet 
For tilmelding "købes" Masterclass her i shoppen

Udelukkende for branchen
(Sommelierer, vintjenere, restaurantindehavere, journalister m.fl.) 

Smageprogram

Ved denne masterclass kommer vi rundt i Giulia Negris repertoire, herunder hendes tre forskellige Baroloer.  

Vi kommer helt ind i maskinrummet hos Giulia Negri, når hun fortæller om sin tilgang til vin, filosofien i mark og kælder og ikke mindst om sine visioner for nutiden og fremtiden.

Pinot Nero "La Tartufaia" 2021
Barbera d'Alba 2022
Langhe Nebbiolo "Pian delle Mole" 2022
Barolo "La Tartufaia" 2020
Barolo "La Tartufaia" 2019
Barolo "Serradenari" 2020
Barolo "Marassio" 2020


Smagningen er kun for professionelle aktører i restaurationsbranchen.
Reserverer du plads, men bliver forhindret i at møde op, beder vi dig informere os, så vi har mulighed for at give pladsen til en anden

Pris
0,00  DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.500 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Detaljer
LandItalien
OmrådePiemonte
ProducentGiulia Negri
DruesortNebbiolo
Flaskestørrelse750 ml.

Store ambitioner og inspiration hentet i Bourgogne

At skulle overtage et veletableret vinbrug i et konservativt og historisk vindistrikt i en alder af blot 24 år, må være intimiderende og angstprovokerende for de fleste. For Giulia Negri, som er nyeste winemaker-skud på stammen i en tradition der går flere hundrede år tilbage, viste denne udfordring sig uimodståelig.

Efter at have afsluttet sine studier i ledelse og biologi, og efter en inspirationstur til Bourgogne, hvor hun virkelig begyndte at forme sin egen stil, vendte Giulia Negri tilbage til La Morra med en kæmpe motivation. Hun havde stiftet bekendskab med nogle af verdens fornemmeste vine, og mødt producenterne, og nu ville hun fremstille absolutte fine wines i La Morra, hvor familien i forvejen havde en vingård. Giulia har stadig en tæt tilknytning til Bourgogne, og finder sin inspiration, know-how og stil hos ikoniske producenter som Pierre-Yves Colin-Morey og Liger-Belair, som hun er personligt venner med.

'Giulia har stadig en tæt tilknytning til Bourgogne, og finder sin inspiration, know-how og stil hos ikoniske producenter som Pierre-Yves Colin-Morey og Liger-Belair, som hun er personligt venner med.'

Hun begyndte i det små, med små mikro-batches under hendes eget navn, inden hun i 2014 overtog faderens vingård Serradenari. Da Giulia Negri kom til roret, var den beskedne vinkælder fyldt med små fade fra Bourgogne. Men efter hun havde studeret sine kollegaers vin og fremstillingsmetoder, og efter dybdegående studier af især de mest fremtrædende og anerkendte producenter, blev det hurtigt klart for hende, at anvendelsen af store fade var nøglen til at bevare Nebbiolo-druens reneste udtryk, nerve og energi. Derfor begyndte hun straks en gradvis udskiftning fra barriques til botti grandi (store fade) med det mål for øje at maksimere et ærligt udtryk og en mere terroir-drevet stil. Hendes håndværksmæssige tilgang og anvendelse af traditionelle produktionsmetoder strækker sig desuden til bæredygtig vindyrkning (økologisk certificeret fra årgang 2016), ingen brug af kultiveret gær og tilsætningsstoffer, manuel høst, ingen filtrering, og lang, skånsom maceration i kælderen.

 

Barologirl

Giulia Negri er blevet kendt som Barologirl, og er blandt de ældre generationer stadig anset som en ”the new kid on the block”. Hendes vine taler dog sit eget tydelige sprog; Stilen udviser en klar respekt for traditionen og håndværket, og så er kvaliteten fænomenal – i et niveau der allerede nu placerer hendes vine blandt regionens klassikere. 

'Med disse marker som udgangspunkt, forfølger Giulia lidenskabeligt sin drøm om at skabe Barolo med en burgundisk elegance og sarthed.'

I dag bærer vinene Giulias navn, men frem til 2014 var huset opkaldt efter cru’en Serradenari, som er den højest beliggende cru i hele Barolo, med marker helt op til 536 meter over havets overflade. Med disse marker som udgangspunkt, forfølger Giulia lidenskabeligt sin drøm om at skabe Barolo med en burgundisk elegance og sarthed. Hendes store inspiration og forkærlighed til Bourgogne, bekræftes af det faktum, at hun fremstiller to mikro-cuvéer på henholdsvis Chardonnay og Pinot Nero (Pinot Noir) fra de marker der ligger køligst og nordvendt. Med disse vine ønsker Giulia at hylde de store vine fra Côte d'Or gennem en "piemontesisk linse".

"Giulia Negri is the young mind behind the rejuvenation of Serradenari MGA in La Morra. The style is a paradox thinking about her age. A kind of scientific old school style with passion. These wines are so fresh, red fruited, pure nebbiolo fruited with fierce but wise tannin. Altitude and late harvest, botti and long maceration. Clap your hands!" - Rene Langdahl

Det er naturligvis Nebbiolo, der hersker i disse egne, og Serradenari cru’en er garant for Barolo med ekstrem elegance. Højden, kombineret med en kompleks mosaik af jordkompositioner i denne del af Piemonte sætter en præmis, der gør at Giulia kan skabe Baroloer med sarte og raffinerede udtryk, med florale aromaer, elegant frugt og ikke mindst et mineralsk fundament. Vinene er balancerede med fine tanniner. De er forførende og charmerende i deres ungdom, men har strukturen til lang tids lagring på flaske. Som Rene Langdahl udtrykker det, efter en horisontal-smagning i hendes vine: "Giulia Negri is the young mind behind the rejuvenation of Serradenari MGA in La Morra. The style is a paradox thinking about her age. A kind of scientific old school style with passion. These wines are so fresh, red fruited, pure nebbiolo fruited with fierce but wise tannin. Altitude and late harvest, botti and long maceration. Clap your hands!"

Den samlede produktion løber op i ca. 45.000 flasker årligt fordelt på i alt syv forskellige vine.

Vi begyndte importen af vinene fra Giulia Negri i foråret 2019.

Barolo vin

Barolo er blandt Italiens bedste vin, og går populært under navnet; vinens konge. Barolo vin produceres på Nebbiolo-druen og gamle egetræsfade, der sikrer kraftige og karakteristiske rødvine med masser af tanniner og intensiv frugtsyre. Se udvalget af god Barolo-rødvin fra det nordvestlige Italien her.

 

Barolo betegnes som kongernes vin

I Piemonte, som er beliggende på stejle skråninger syd for Torino, ligger vinmarkerne på et område på 1.200 hektarer. Området er særligt kendt for den populære vintype Barolo, som er anerkendt af de fleste vinelskere som kongernes vin - og det er bestemt ikke uden grund.

Barolo-området er et af de mest berømte vindistrikter i verden, og selve produktionszonen befinder sig omkring tre kilometer sydvest for Barbaresco. Vinene, der bærer klassificeringen DOCG og navnet Barolo, skal være fremstillet af tanninrige rødvinsdruer fra godkendte marker.

Da Vittorio Emanuele II blev den første konge af Italien, opnåede Barolo vin berømmelse i hele verdenen - og det er dét, der ligger til grund for tilnavnet kongernes vin. Tilnavnet kan også tilskrives den uovertrufne kvalitet, som altid er kendetegnende for Barolo vin.

Der produceres omkring 6-7 millioner flasker Barolo rødvin om året. Det kan synes af meget, men sammenlignet med andre store vine, er det et lille antal. Barolo er en kompleks vin, der som ung årgang har mørkere noter af blandt andet violer, mandler, peber, tobak, tjære og lakrids, men som ældet får den et blødere udtryk.

 

Nebbiolo er også kendt som Barolo-druen

Barolo rødvin er udelukkende lavet på Nebbiolo-druer. Det er derfor kun vinmarkerne, som er placerede på skråninger med særlige jordbundsforhold af kalkholdig mergel samt jernholdigt sand og kalk, der bliver anvendt i produktionen. Disse jordbundsforhold sikrer Nebbiolo-druen optimale vækstbetingelser.

Fastlandsklimaet i Piemonte tempereres af luftstrømme, som giver køligere temperaturer om sommeren, hvis man sammenligner med den sydlige del af Italien. Det resulterer i, at der ofte er intens tåge om efteråret, når druerne høstes. Nebbiolo-druens navn er formentlig afledt af det italienske ord Nebbia, som betyder tåge.

Nebbiolo-druerne er utrolig følsomme overfor de vejr- og klimamæssige forhold, og det er årsagen til, at vinen har optimale betingelser i det nordlige Italien. Det er den ædleste drue i Piemonte, og foruden Barolo, er druen anvendt i nogle af de fineste og længstlevende vine i hele verden.

 

Forskellen på moderne og traditionel Barolo-vin

Man kan groft sagt opdele de fleste vinområder i den nye skole eller den gamle skole, og Barolo er ingen undtagelse. Den moderne tilgang til Barolo er, at vinen skal have bløde tanniner, som giver et bid og tørrer tandkødet ud. De mildere tanniner gør, at moderne Barolo kan drikkes tidligere.

Den traditionelle tilgang til Barolo er anderledes på flere områder. Her er der et krav, at vinene skal lagres på nye træfade i minimum 10 år. Det er dog et krav, at Barolo som minimum skal lagre på fad i mindst 24 måneder og 12 måneder på flaske, før de bliver sat til salg. Du kan derfor ikke få Barolo-vine, som er yngre end tre år, når de sættes til salg.

Herudover er der forskel i de fade, som de moderne og de traditionelle producenter anvender til lagring af Barolo vin. Modernister bruger i nogle tilfælde små, franske træfade, mens de traditionelle producenter anvender store fade, som har været anvendt i århundrede. I vores udvalg finder du både moderne og traditionel Barolo vin.

 

Barolo vine åbner sig op ved lagring

Barolo er en vaskeægte smagsbombe, som kan frigive forskellige aromaer, der skifter karakter, i takt med at vinen ældes. Ung Barolo vin er præget af hårde tanniner, som med årene åbner op og frigiver garvesyre og tannin. Af samme årsag har Barolo vin et stort lagringspotentiale.

Det er ikke ualmindeligt, at en Barolo rødvin skal lagres i 10 år, før smagsnuancerne i vinen opnår deres fulde potentiale. Når vinen er færdigmodnet, kan aromaerne spænde bredt. De bedste Barolo-vine er frugtige og har florale elementer med mørke noter af blandt andet chokolade, trøffel og røde bær.

Barolo vin kommer dog i flere udgaver, og pga. de forskellig kalkindhold i jordbunden, varierer Barolo fra kraftige og frugtmætte vine til vine, som har en Bourgogne-agtig finesse. Fælles for vinene er dog den komplekse struktur, som er et resultat af det varierede og barske klima, der kendetegner Piemonte-området i den nordvestlige del af Italien.

Vil du afbløde den hårde tannin, så du opnår den optimale smagsoplevelse, er det oplagt af nyde Barolo-vinen til et proteinholdigt måltid - eksempelvis kød med fedtkant som entrecote, simreretter, svinekæber eller lignende. Sørg for at åbne vinen i god tid, da Barolo rødvin er en tør vin indeholdende alkohol, som kræver rigeligt iltning før den hældes på store vinglas.

 

Hos Distinto har vi et stort udvalg af Barolo rødvin

Hos Distinto finder du altid et stort udvalg af Barolo vin til fornuftige priser. Vi opdaterer løbende udvalget af ny spændende italiensk rødvin, så der altid er et varieret udvalg. Du finder med garanti én rødvin, som matcher dig og din smag, uanset om du leder efter en traditionel Barolo eller en moderne Barolo.