På lager
Massimago

Massimago, Profasio '14 Øko-certificeret

2014

Elegant og velafbalanceret Valpolicella Superiore fra økologisk producent...

Pris
269,00  DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.500 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

"Profasio" er en sand Valpolicella Superiore, som med fin balance mellem frisk frugt og tørrede noter repræsenterer sjælen af Massimago. Alle druerne til denne vin høstes fra marker der ejes af vinhuset Massimago, som er beliggende i Mezzane di Sotto i Valpolicella-distriktet. Jordbunden er kalk- og lerholdig, og markerne er beliggende i ca. 100 meters højde, beplantet med en tæthed på ca. 7.000 stokke pr. ha. Alle druer er økologisk dyrket, ligesom arbejdet i kælderen er økologisk (certificeret).

Druerne høstes udelukkende ved håndkraft, hvor kun de bedste klaser udvælges. Herefter placeres drueklaserne i flade træbakker og flyttes til Massimagos specielle tørringsrum, hvor de tørrer i 30 dage under strengt kontrollerede forhold, så temperatur og fugt holdes på de rette niveauer. 

Efter tørring kvases druerne og efterlades med mosten i ca. 4 dage ved lav temperatur, så gæringen starter. Metoden er kendt som "cold soak", og bridrager til ekstrahering af de primære aromaer. Malo foregår delvist på barriques af fransk eg i Massimagos vinkælder som er hugget ud i den stenede undergrund under vinhuset. Vinen hviler 12 måneder på store fade, inden den tappes og lagres yderligere 6 måneder på flaske. 

I glasset fremstår vinen med en rubinrød farve, og en næse fyldt med friske kirsebær, sort peber, vamilje og lakrids. Profasio er frisk og imødekommende med sprød syre og  saftige, modne frugter. Faste tanniner er med til at stramme vinen op, og sikrer vinen en markant elegance, som afspejler winemaker Camilla Rossi Chauvenets passion for Valpolicella.

Vi anbefaler en serveringstemperatur på ca. 16-17°. Profasio er en forholdsvis kraftig, men velafbalanceret vin, der godt kan drikkes alene, men som er oplagt til kraftigere pastaretter og letter grillmad som ex. svin, kalv og fjerkræ.

Druesammensætning: Corvina, Corvinone, Rondinella.

Lagring: 12 mdr. på franske fade, 6 mdr. på flaske.

Distrikt: Valpolicella, Veneto.

Alkohol: 13,5%.

Packaging: Leveres i 6 stk. karton.

Detaljer
LandItalien
OmrådeVeneto
ProducentMassimago
Årgang2014
Flaskestørrelse750 ml.