Menu

Magò Rosé Brut Millesimato

Magò Rosé Brut Millesimato 2018
Massimago

Varenummer : MASMAGO

179,00 DKK

På lager

Sæt på huskeliste

Uimodståelig og fascinerende rosé-spumante fra Valpolicella-producenten, Massimago, og en lidt usædvanlig én af slagsen. Vinen er nemlig fremstillet på druersorter som normalt anvendes til Amarone-produktion, nemlig Corvina, Corvinone og Rondinella.

Basevinen er produceret som en klassisk rosé, hvor skallerne kun macererer kortvarigt i den gærende most, hvor den "færdige" rosévin, som i princippet kan gå i flaske og sælges som almindelig rosé, efterfølgende bliver overført til en lukket tank, hvor dosage og gær bliver tilsat. I dette lukkede system, gennemgår vinen en andengæring, hvor trykket forbliver i tanken, og der altså bliver skabt den herlige mousse (Charmat-metoden). Vinen hviler herefter ca. 8 måneder på bærmen for at opbygge en hvis kompleksitet.

Magò er en haromisk mousserende vin, hvor næsen byder på en frugtrig sødme med røde bær, fersken og lidt kvæde, mens der er fin floralitet over den; sådan henad rosenblade og kirsebærblomster.

Farven er sart laksefarvet, med lette orange reflekser.

På paletten opleves en relativt tør stil, men alligevel med en delikat let sødme, og et behageligt syrligt bid med citrus og lidt kirsebær.

Magò er oplagt som en rigtig terrasse-basker, som apertif når du har gæster og som ledsager til et bredt udvalg af snacks og kanapéer. Den kan selvfølgelig også bare nydes i store uhæmmede slurke uden mad til!

Bør serveres ca. 9-11º.

Druesammensætning: Corvina, Corvinone, Rondinella.

Distrikt: Valpolicella.

Restsødme: 8 gram pr. liter.

Alkohol: 11,5%.

Packaging: Leveres i 6 stk. karton.