På lager
Masseria Cuturi 1881

Masseria Cuturi, Primitivo Tumà Øko-certificeret

2020

Økologisk Primitivo i ren og saftig stil fra Apulien (Puglia) i den sydligste den af Italien.

Pris
139,00 DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.500 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Tumà er en vinøs og charmerende vin. Den har en dyb rubinrød farve og en ekspressiv frugtig næse med noter af friske solbær, modne mørke sødmefulde kirsebær, mørk blomme og underliggende grønne urter. I munden er den saftig, fyldig og generøs med en let saltet, lakridset note. Med sin restsødme på 3 gram pr. liter, er det en vin med et forholdsvis frugtmodent udtryk, og altså ikke en vin der vil opleves som knastør.

Vinen er frugtig og ligetil, med et meget rent frugtudtryk, og er samtidig meget frisk i stilen. Derfor er den, til trods for den fyldige natur med 14,5% alkohol, alligevel ret saftig og letløbende.

Den har et bredt anvendelsesområde, er så at sige en god all-rounder, men vi anbefaler den især til smagfulde retter, fx baseret på braiseret eller stegt kød, og til retter med god intensitet på krydderierne som i det klassiske Middelhavskøkken. Den er god til smagfulde ragùer, spicy tomatsauce etc.  

Tumà, der er økologisk certificeret, er fremstillet på 100% Primitivo-druer dyrket i sand- og lerholdig jord med et højt indhold af jern. Druerne høstes typisk medio september.
Efter persning og efterfølgende ca. 6 dages cold-soak, starter gæringen op i ståltank og bevæger sig i intervallet 22˚-28˚. Malolaktisk gæring og modning finder også sted i ståltank, og efter ca. 10 måneder er vinen klar til at blive tappet på flaske, hvor den skal sætte sig ca. 3 måneder inden frigivelse.

Detaljer
LandItalien
OmrådeApulien
ProducentMasseria Cuturi 1881
Årgang2020
DruesortPrimitivo
Flaskestørrelse750 ml.
Alkohol14,5%
LagringCa. 10 måneder på ståltank.
ØkologiskJa