Udsolgt
Massimago

Marchesa MariaBella, Ripasso '19 Massimago, øko-certificeret

2019
Øko-Ripasso fra top-huset Massimago i Mezzane di Sotto...
Pris
249,00 DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.200 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Alle druerne til Ripasso "Marchesa MariaBella" høstes fra marker der ejes af vinhuset Massimago, som er beliggende i Mezzane di Sotto i Valpolicella-distriktet. Jordbunden er kalk- og lerholdig, og markerne er beliggende i ca. 100 meters højde, beplantet med en tæthed på ca. 7.000 stokke pr. ha. Alle druer er økologisk dyrket, ligesom arbejdet i kælderen er økologisk (certificeret).

Druerne høstes ved håndkraft, hvorefter de knuses, og gæringen starter op. Sammelangt ligger druerne med mosten (vinen) i ca. 20 dage.

Efter ca. 3 måneder tilsættes tørrede tørrede druer fra vinhusets Amarone-fremstilling til den friske most, og endnu en gæring påbegynder som følge af tilsætningen af nyt "sukkerholdigt materiale" (dvs. Amarone-druerne). Resultatet af andengæringen er en øget kompleksitet, struktur og alkoholprocent

I glasset fremstår vinen med en rubinrød farve og en næse med intense noter af friske kirsebær og syltede kirsebær, lidt solbær og generelt røde bær. Den spices op af lidt balsamisk karakter samt lidt urtede noter henad timian og mynte. I munden er vinen smooth, rund og balanceret med røde kirsebær, blomme og sødmefulde krydderier. Tanninerne er afstemte og syren aldeles livlig, hvilket bidrager med friskhed.

Vi anbefaler en serveringstemperatur på ca. 16-17°. Det er en kraftig, men samtidig elegant vin, der vil stå godt til grillmad, men er også en fin ledsager til vildt. Vinen er i det hele taget temmelig alsidig, hvis blot man husker at kombinere den med retter af en hvis tyngde samt en eller anden form for sødmekomponent.

Druesammensætning: Corvina, Corvinone, Rondinella, Croatina.

Lagring: 12 mdr. på franske fade.

Distrikt: Valpolicella, Veneto.

Alkohol: 15%.

Detaljer
LandItalien
OmrådeVeneto
ProducentMassimago
Årgang2019
Flaskestørrelse75 cl.
Alkohol15%
Lagring12 måneder på franske fade
ØkologiskJa