JavaScript seems to be disabled in your browser. For the best experience on our site, be sure to turn on Javascript in your browser.
Mancini, Sangiovese '20
Interessant, rødfrugtet og traditionel Sangiovese fra Marche.
Interessant, rødfrugtet og traditionel Sangiovese fra Marche.
Sangiovese er den mest traditionelle rødvin i Pesaro provinsen. Mancini dyrker den på kystbakkerne i naturparken Monte San Bartolo, hvor den får personlige karakteristika, typiske for sorten, men meget forskellige fra de varme toner, den antager længere sydpå i resten af Marches eller i nabolandet Romagna.
I dette område gør det kolde mikroklima og sandstensjorden det muligt at opnå en vin, hvor den vigtige struktur er forbundet med friskhed og elegance.
Land | Italien |
---|---|
Område | Marche |
Producent | Mancini |
Årgang | 2020 |
Druesort | Sangiovese |
Flaskestørrelse | 750 ml. |
Alkohol | 13,5% |
Lagring | Halvdelen af druerne er 12 måneder på stålfad, og den anden halvdel er på træfade. Vinen sammenhældes til slut på flasker. |
Mancinis hovedvin er på Pinot Noir. Druen blev introduceret til området i begyndelsen af det 19. århundrede af Napoleons administration og holdt af Mancini familien i fem generationer af vinproducenter. Efter to århundreder med udvikling og tilpasning kan denne særlige Pinot Noir nu med rette betragtes som en lokal vin.
I Fattoria Mancini dyrkes også Sangiovese, Ancellotta og Albanella, hvide druer typiske for Pesaro området.
Beliggende i hjertet af en naturpark har Mancini familien fokuseret på øko-bæredygtig vindyrkning.
For at eliminere brugen af kemiske herbicider er alle de nye vinmarker designet til udelukkende mekanisk jordbekæmpelse, mens gødskning udføres med lokal gødning.
Frattoria Mancini befinder sig på en enestående lokation i det nordlige Marche. Vingården ligger i nationalparken Monte San Bartolo. Markerne ligger lige ud til kysten, men alligevel 150 meter over vandoverfladen.
Marche vinregionen, beliggende i det østlige Italien mellem Adriaterhavet og Appenninerne, grænser op til de anerkendte vinregioner Toscana, Emilia-Romagna, Umbrien og Abruzzo. Det karakteristiske kuperede og bjergede landskab samt de gyldne sandstrande definerer regionen. Dog afslører en rejse ind i det indre land skønheden i dets landskab, hvor middelalderlige landsbyer, oliventræer og vinmarker pryder bakkerne.
Bag de frugtbare bakker strækker sig næsten 18.000 hektar vinmarker og en lang historie om vinavl. Allerede de gamle keltere og etruskerne anerkendte potentialet i Marche vinregionen og dyrkede de første vinstokke, en praksis som senere blev udvidet af romerne.