Frattoria Mancini
Mancinis hovedvin er på Pinot Noir. Druen blev introduceret til området i begyndelsen af det 19. århundrede af Napoleons administration og holdt af Mancini familien i fem generationer af vinproducenter. Efter to århundreder med udvikling og tilpasning kan denne særlige Pinot Noir nu med rette betragtes som en lokal vin.
I Fattoria Mancini dyrkes også Sangiovese, Ancellotta og Albanella, hvide druer typiske for Pesaro området.
Beliggende i hjertet af en naturpark har Mancini familien fokuseret på øko-bæredygtig vindyrkning.
For at eliminere brugen af kemiske herbicider er alle de nye vinmarker designet til udelukkende mekanisk jordbekæmpelse, mens gødskning udføres med lokal gødning.
Frattoria Mancini befinder sig på en enestående lokation i det nordlige Marche. Vingården ligger i nationalparken Monte San Bartolo. Markerne ligger lige ud til kysten, men alligevel 150 meter over vandoverfladen.
Marche
Marche vinregionen, beliggende i det østlige Italien mellem Adriaterhavet og Appenninerne, grænser op til de anerkendte vinregioner Toscana, Emilia-Romagna, Umbrien og Abruzzo. Det karakteristiske kuperede og bjergede landskab samt de gyldne sandstrande definerer regionen. Dog afslører en rejse ind i det indre land skønheden i dets landskab, hvor middelalderlige landsbyer, oliventræer og vinmarker pryder bakkerne.
Bag de frugtbare bakker strækker sig næsten 18.000 hektar vinmarker og en lang historie om vinavl. Allerede de gamle keltere og etruskerne anerkendte potentialet i Marche vinregionen og dyrkede de første vinstokke, en praksis som senere blev udvidet af romerne.