På lager
Mancini

Mancini, "Impero" Pinot Nero Bianco '22

2022

Hele klaser Pinot Noir druer presses nænsomt for at minimere skalkontakten mest muligt og samtidig undgå farveudtræk til vinen. Druerne presses til de har mistet ca. 50 % af deres vægt. Vinen gærer på fad ved ca. 18 grader og gennemgår fuld malolaktisk gæring. Vinen lagrer herefter på gæren i 12 måneder, ligeledes på fad af 228 L. 

Pris
379,00  DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.500 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Fattoria Mancini "Impero" Pinot Noir Bianco 2022

”Imperiet” er kulminationen på mere end 50 års erfaring i familien Mancini med vinificering af Pinot Noir til en seriøs hvidvin. Vinen har, siden den første frigivne årgang i 1998, været anset som vinhusets flagskib. Inden for de næste år vil flagskibet formegentligt blive Tenuta Quarta – den nyeste enkeltmarks vin. 
Vinene laves på præcis samme måde; så det er udelukkende marken der er til forskel på disse 2 vine.   

Vinmarkerne til ”Impero” er består af en stor andel sand, herefter kalk. Markene består også meget af silt – som er meget finkornet / porøs jordtype. Denne sammensætning giver gode dræningsvilkår. Jordbunden bidrager med en intens mineralitet.    

Høst:
Druerne plukkes i ultimo august – primo september. De håndhøstes og pakkes i 15 kilos kurve, hvorefter kurvene øjeblikkeligt placeres i en mobilkøleenhed og køles ned til 9 grader. De afkølede druer transporteres til vingården til vinificeringen.  

Vinificering:
Hele klaser Pinot Noir druer presses nænsomt for at minimere skalkontakten mest muligt og samtidig undgå farveudtræk til vinen. Druerne presses til de har mistet ca. 50 % af deres vægt. Vinen gærer på fad ved ca. 18 grader og gennemgår fuld malolaktisk gæring. Vinen lagrer herefter på gæren i 12 måneder, ligeledes på fad af 228 L.     

Detaljer
LandItalien
OmrådeMarche
ProducentMancini
Årgang2022
DruesortPinot Noir
Flaskestørrelse750 ml.
Alkohol14%
Lagring12 måneder "sur lie" i franske egetræsfade

Frattoria Mancini

Mancinis hovedvin er på Pinot Noir. Druen blev introduceret til området i begyndelsen af det 19. århundrede af Napoleons administration og holdt af Mancini familien i fem generationer af vinproducenter. Efter to århundreder med udvikling og tilpasning kan denne særlige Pinot Noir nu med rette betragtes som en lokal vin.

I Fattoria Mancini dyrkes også Sangiovese, Ancellotta og Albanella, hvide druer typiske for Pesaro området.

Beliggende i hjertet af en naturpark har Mancini familien fokuseret på øko-bæredygtig vindyrkning.

For at eliminere brugen af kemiske herbicider er alle de nye vinmarker designet til udelukkende mekanisk jordbekæmpelse, mens gødskning udføres med lokal gødning.

Frattoria Mancini befinder sig på en enestående lokation i det nordlige Marche. Vingården ligger i nationalparken Monte San Bartolo. Markerne ligger lige ud til kysten, men alligevel 150 meter over vandoverfladen.

Marche

Marche vinregionen, beliggende i det østlige Italien mellem Adriaterhavet og Appenninerne, grænser op til de anerkendte vinregioner Toscana, Emilia-Romagna, Umbrien og Abruzzo. Det karakteristiske kuperede og bjergede landskab samt de gyldne sandstrande definerer regionen. Dog afslører en rejse ind i det indre land skønheden i dets landskab, hvor middelalderlige landsbyer, oliventræer og vinmarker pryder bakkerne.

Bag de frugtbare bakker strækker sig næsten 18.000 hektar vinmarker og en lang historie om vinavl. Allerede de gamle keltere og etruskerne anerkendte potentialet i Marche vinregionen og dyrkede de første vinstokke, en praksis som senere blev udvidet af romerne.