Hele klaser Pinot Noir druer presses nænsomt for at minimere skalkontakten mest muligt og samtidig undgå farveudtræk til vinen. Druerne presses til de har mistet ca. 50 % af deres vægt. Vinen gærer på fad ved ca. 18 grader og gennemgår fuld malolaktisk gæring. Vinen lagrer herefter på gæren i 12 måneder, ligeledes på fad af 228 L.
”Imperiet” er kulminationen på mere end 50 års erfaring i familien Mancini med vinificering af Pinot Noir til en seriøs hvidvin. Vinen har, siden den første frigivne årgang i 1998, været anset som vinhusets flagskib. Inden for de næste år vil flagskibet formegentligt blive Tenuta Quarta – den nyeste enkeltmarks vin. Vinene laves på præcis samme måde; så det er udelukkende marken der er til forskel på disse 2 vine.
Vinmarkerne til ”Impero” er består af en stor andel sand, herefter kalk. Markene består også meget af silt – som er meget finkornet / porøs jordtype. Denne sammensætning giver gode dræningsvilkår. Jordbunden bidrager med en intens mineralitet.
Høst: Druerne plukkes i ultimo august – primo september. De håndhøstes og pakkes i 15 kilos kurve, hvorefter kurvene øjeblikkeligt placeres i en mobilkøleenhed og køles ned til 9 grader. De afkølede druer transporteres til vingården til vinificeringen.
Vinificering: Hele klaser Pinot Noir druer presses nænsomt for at minimere skalkontakten mest muligt og samtidig undgå farveudtræk til vinen. Druerne presses til de har mistet ca. 50 % af deres vægt. Vinen gærer på fad ved ca. 18 grader og gennemgår fuld malolaktisk gæring. Vinen lagrer herefter på gæren i 12 måneder, ligeledes på fad af 228 L.