På lager

M. Chiarlo, TRIUMVIRATUM '01 Barolo 2001

Triumviratum er topvinen fra Michele Chiarlo; en særlig selektion-Barolo der .......
Pris
1.399,00 DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.200 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Triumviratum er topvinen fra Michele Chiarlo; en særlig selektion-Barolo der kun fremstilles i absolutte topår. Triumviratum var betegnelsen på tre Cæsarers styreform i det antikke Rom, Romerriget, og denne Barolo bærer navnet fordi den forener de tre "konger" af Barolo i en og samme flaske. Vinen er et blend af de ypperste Nebbiolo-druer fra de tre historiske cru'er Cannubi, Cerequio og Brunate.

Efter fermentation med lang skindkontakt, nærmere bestemt 25 dage, bliver vinen lagret i 36 måneder på store fade, hvorefter den lagres på flaske i yderligere 36 måneder.

Vinen fremstår yderst kompleks, utroligt velafbalanceret, enddog meget magtfuld. Den topper indenfor ca. 9-12 år fra høståret, men kan udvikles og lagres i helt op til 20-25 år.

I glasset præsenterer den sig med dyb granatrød farve med orange skær. Næsen er majestætisk og kompleks med flot modent frugtpræg, krydderi og lækkert balsamisk touch. I munden er den stofrig, intens, enormt fyldig og med fine, vedvarende tanniner.

Vinen anbefales til kraftige kødretter, modnede oste eller som stor meditationsvin der blot nydes alene.

Bør serveres ved ca. 17-18°.

Vinhulen.dk, uge 39 2012:

"Rubinrød. Dyb, mørk næse med blomme, sveske, lakrids, kirsebær, tobak, toffee og en sød balsamisk tone. Smagen er superintens med kompakt frugt, mørke amarena kirsebær, blomme, lakrids, kamfer, risttet kaffe, lidt bitter chokolade. Renser paletten perfekt med supersaftige, velafbalancerede tanniner. Meget kompleks vin. "


Druesammensætning: 100% Nebbiolo.

Lagring: 36 mdr. på store fade af Allier-eg, 36 mdr. på flaske.

Distrikt: Barolo-markerne: Cannubi, Cerequio og Brunate (Piemonte).

Indhold: 0,75 Liter.

Alkohol: 14%.

Detaljer
Flaskestørrelse75 cl.