Menu

Barolo "Tortoniano"

Barolo "Tortoniano" 2014
Michele Chiarlo

Varenummer : 075tor14

369,00 DKK

Ikke på lager

Barolo fremstillet på 100% Nebbiolo fra det såkaldte "Vestskel" i Barolo-distriktet (Det Tortonske = "Tortoniano"), dvs. fra marker fra og med kommunerne Barolo og La Morra og så vestpå der fra. Årgang 2014 af denne vin er en ganske særlig årgang, idet alle druerne fra Michele Chiarlos to top-cru'er, Cerequio og Cannubi, i denne årgang udelukkende er blevet anvendt til fremstillingen af denne version, og at Barolo "Tortoniano" dermed er topvinen fra Michele Chiarlo i 2014. Vinen er med andre ord fremstilllet af materiale fra to af de ypperste, yperste cru'er i hele Barolo-distriktet!

Deklasseringen af Cerequio og Cannubi i 2014 skyldes de udfordrende vækst- og høstvilkår i årgangen, hvorfor Michele Chiarlo besluttede sig for ikke at udgive sine to prestige-vine i netop denne ene årgang. 

Vinen er fremstillet efter klassisk metode med ca. 18-20 dages fermentation og maceration, hvorefter den er lagret 24 måneder på store træfade af fransk eg samt 12 måneder på flaske inden frigivelsen.

Det er en elegant vin med god intensitet, fast tannin og høj syre. Den byder på alle de klassiske dyder fra en typisk Barolo; floral frugt, røde bær som fx jordbær og kirsebær, og lidt orangeskal, varme krydderier og mynte, men den har derudover også interessante nuancer af fx bitter mandel og anis/lakrids.

Vinen er meget klassisk og er en typisk madvin med imponerende lagringspotentiale. I store årgange kan den lagres i helt op til 20 år fra høståret. I denne udgave anbefaler vi 10-15 år fra høståret, lidt afhængig af opbevaringsfaciliteterne.

Den bør nydes i åbne glas, fx Bourgogne-glas, ved ca. 17°-18°, og sættes til retter baseret på oksekød eller vildt.

Druesammensætning: 100% Nebbiolo.

Lagring: 24 mdr. på store træfade, 12 mdr. på flaske.

Distrikt: Barolo (Barolo og La Morra), Piemonte.

Indhold: 0,75 Liter.

Alkohol: 14%.

Packaging: Leveres i 6 stk. karton.