Barera d’Asti var den første vintype Michele Chiarlo satte i produktion, hvorfor Barbera-vinene altid vil forblive blandt hans største passioner.
Produktionszonen for denne Barbera strækker sig både over det klassiske distrikt, hvor Nizza Monferrato er knudepunkt, men også over de opgrænsende kommuner Agliano Terme, Calamandrana, Castelnuovo Calcea, Montaldo Scarampi.
Vinen lagres 8 måneder i store fade á 50 hektoliter, hvorefter den tappes og hviler yderligere 4 måneder på flaske.
´Vinen præsenterer sig i glasset med en rubinrød farve med violet skær. I næsen fanger man bl.a. indtryk af skovbær og mynteblade, lidt syrlig blomme, mens vinen i munden byder på pæn struktur, saftighed og god tør finish.
Vinen anbefales til pastaretter med tomat, lyst og rødt kød. Er i det hele taget en glimrende allrounder.
Druesammensætning: 100% Barbera.
Lagring: 8 mdr. på store fade, 8 mdr. på flaske.
Distrikt: Nizza Monferrato, Piemonte.
Indhold: 0,75 Liter.
Alkohol: 13,5%.
Packaging: Leveres i 6 stk. karton.