Om vinen
Cannubi mark var den første i Barolo der blev konstrueret efter terrasse-princip for at gøre det muligt at dyrke vin på de til tider ret stejle skråningen. Marken er beliggende primært i Barolo kommune, men rækker lidt ind over skellet til La Morra. Der er også tale om en mark der hører til det såkaldte "vestskel" der er kendetegnet ved Tortonsk jordbund, som menes at frembringe lidt blødere Barolo'er, end jordbunden længere østpå (som er Helvetisk).
Vinen er fremstillet på 100% Nebbiolo af ypperste kvalitet og lagret 24 måneder på store fade, før den tappes og lagres yderligere ca. 16 måneder på flaske.
Det er en vin, hvor kompleksitet, muskler og elegance går hånd i hånd, og hvor man som smager bliver ved at opleve nye nuancer. Barolo er stort, virkelig stort, når det som her er taget fra øverste hylde.
Vinen har en intens og vedvarende næse, hvor nuancer af hindbær, sort lakrids, kanel, mynte og tørret rose kommer til udtryk. I munden er den velourblød, elegant, saftig og på samme tid rank med fin markant Barolo-tannin, og ikke mindst en delikat og lang eftersmag med en let antydning af fersken-kerne.
Vinen byder på stort lagringspotentiale, især i denne stærke årgang 2013, ja, helt op til ca. 25-30 år.
Drikkes den ung, hvilket man sagtens kan, bør man ilte den grundigt på karaffel inden servering. I så fald er det en aldeles fremragende vin som anbefales til rødt kød, vildt og hårde modne oste - eller som meditationsglas til den ægte Barolo-elsker.
Bør altid nydes i åbne glas, fx Bourgogne-glas, ved ca. 17-18°.