Menu

Lugana "Limne"

Lugana "Limne" 2020
Tenuta Roveglia

Varenummer : 00-25A

139,00 DKK

På lager

Sæt på huskeliste

Om vinen

Typisk Lugana i den friske, elegante og frugtige stil. Virkelig sympatisk vin der byder på alt det gode en læskende og saftig hvidvin rummer; liflig frugtig aroma, levende syre og en utrolig evne til at give lyst til et glas mere. Wighel er indbegrebet af en hvidvin, hvor velsmag og let drikkelighed ikke er identisk med banal og ligegyldig.

Vinen har en delikat og charmerende bouquet med de typiske noter af pære, æble, litchi og lyse blomster. Smagen er imødekommende, tør og saftig med en tiltalende læskende let syrlig til bitterlig stil, der gør vinen enormt frisk og giver nerve.

Vinen er fremragende til diverse saltet/røget charcuteri, fisk og skaldyr, fjerkræ, men er absolut også velegnet som aperitif - eller lækkert ”stand alone”-glas.

Bør serveres ved 8-10°.


Specifikationer

Druesammensætning: 100% Trebbiano di Lugana.

Lagring: Ståltank og flaske.

Distrikt: Lugana, Lombardiet.

Alkohol: 12%.

Andre vine fra samme producent


Om producenten

Det norditalienske vinhus Tenuta Roveglia er beliggende i Lombardiet, tæt på Gardasøens bred på den sydvestlige del af kyststrækningen, nærmere bestemt i Lugana-distriktet.

Vinhuset blev grundlagt i slutningen af 1800-tallet af den schweitziske forretningsmand Federico Sweifel, som på daværende tidspunkt emigrerede til Italien. Efterfølgende overtog sønnen Giusto Sweifel ansvaret for produktionen, og i 1980'erne kom en ny generation til, da Giustos svigersøn, Giovanni Felice Azzone (medlem af Italiens royale kreds) tog over. Han indførte nytænkning og teknologi i produktionen, og vinhusets kvalitative niveau fik en markant opblomstring. I dag er det de tre søstre, og efterkommere af Sweifel-slægten, Sara, Vanessa og Barbetti der viderefører de vinmæssige traditioner.

Fra vinhuset hjemtager vi tre ekseptionelle hvidvine, pris-kvalitet taget i betragtning. Alle tre vine er enkeltmarks-Lugana'er i hver deres kvalitet: "Wighel" er ståltankslagret, "Vigne di Cartullo" er en Riserva-version og topvinen "Filo di Arianna" er en senthøstet version, der lagres og gæres på store fade og kun fremstilles i begrænset omfang.

Derudover hjemtager vi en fuldblods Cabernet Sauvignon der fremstilles efter passito-metoden, dvs. med tørring af druerne før pres.