Menu

Ventoux Rouge, Côtes du Rhône "Les Trois Villages"

Ventoux Rouge, Côtes du Rhône "Les Trois Villages"
La Croix des Pins

Varenummer : 2016-1610

109,00 DKK

På lager

Sæt på huskeliste

Bærsaftig bio-vin (øko-certificeret) fra Ventoux-appellatioen i det sydlige Rhône.

 

Vinen er fremstillet på 80% Grenache, 10% Syrah og 10% Mouvedre, i noget der ligner et klassisk Rhòne-blend. Markerne er beliggende mellem Mont Ventoux, også kendt fra de episke Tour de France etaper på "Det Skaldede Bjerg", og Dentelles de Montmirail i et UNESCO-beskyttet reservat. Jordbunden er kalksten- og lerholdig.

 


Druerne høstes ved håndkraft, særskilt, og vinificeres særskilt. Fermentation og maceraton pågår i ca. 15 dage, hvorefter juicen skilles fra kvaset og malolaktisk gæring begynder. Herefter blendes de tre vine og bringes til modning i ståltanke i ca. 8 måneder.

 

Vinen er mørk rubinrød, med antydningen af let violet skær. Næsen er bærsaftig, med mørk moden frugt henad solbær og kirsebær, samt lysere frugt henad hindbær med et let konfekture-agtigt præg. Den modne frugtige næse balanceres hele tiden af denne saftighed og friskhed som ligger henover, hvor delikate krydrede noter spiller ind. Især lakridsrod, mynte og lidt urter.

 

I munden præsenterer den en medium tannin, en medium fylde og en medium syre. I det hele taget virker vinen ret balanceret. Smagen er bærpræget med noter af hindbær og brombær, og denne her lakridsagtige notet. Tør finale.

 


Vi anbefaler vinen serveret ved ca. 16° til fx ragu, simreretter med krydderurter, and eller fuglevildt med kraftig garniture. Kan drikkes nu og 5 år fra høstår. 

 


Druesammensætning: 80% Grenache, 10% Syrah, 10% Mouvedre.

Lagring: 8 mdr. på ståltank.

Distrikt: Ventoux (Rhône), Frankrig.

Alkohol: 13%.

Packaging: 6 stk. karton.