Menu

Ventoux Rouge, Côtes du Rhône "Les Trois Villages" 2016

Ventoux Rouge, Côtes du Rhône "Les Trois Villages" 2016
La Croix des Pins

Varenummer : 2016-1610

109,00 DKK

På lager

Sæt på huskeliste

Saftig bio-vin (øko-certificeret) fra Ventoux-appellatioen i det sydlige Rhône.

Vinen er fremstillet på 55% Grenache, 35% Syrah og 5% Marselan, 5% Carignan, i noget der læner sig op af et klassisk Rhône-blend. Markerne er beliggende mellem Mont Ventoux, også kendt fra de episke Tour de France etaper på "Det Skaldede Bjerg", og Dentelles de Montmirail i et UNESCO-beskyttet reservat. Jordbunden er kalksten- og lerholdig.

Druerne høstes ved håndkraft, særskilt, og vinificeres særskilt. Efter fermentation pågår en maceratonsfase i ca. 14 dage, hvorefter juicen skilles fra kvaset og malolaktisk gæring begynder. Herefter blendes de fire vine og bringes til modning i ståltanke i ca. 13 måneder.

Vinen er mørk rubinrød, med antydningen af let violet skær. Næsen er bærsaftig, med mørk moden frugt henad solbær og kirsebær, samt lysere frugt henad hindbær med et let konfekture-agtigt præg. Den modne frugtige næse balanceres hele tiden af denne saftighed og friskhed som ligger henover, hvor delikate krydrede noter spiller ind. Især lakridsrod, mynte og lidt urter.

I munden præsenterer den en medium tannin, en medium fylde og en medium syre. I det hele taget virker vinen ret balanceret. Smagen er bærpræget med noter af hindbær og brombær, og denne her lakridsagtige note. Tør finale.

Vi anbefaler vinen serveret ved ca. 16° til fx ragu, simreretter med krydderurter, and eller fuglevildt med kraftig garniture. Kan drikkes nu og 5 år fra høstår.

Henrik Steen Andersen, Poltiken, skrev 8. december 2018 (om årg. 2016):
"Rustik rødvin. Krydret, ret mørk og præg af modne druer i duften. Smagen mere saftig - letløbende og frisk trods sine 14 pct. Og dog med lidt bid."

Druesammensætning: 55% Grenache, 35% Syrah, 5% Marselan, 5% Carignan.

Lagring: 13 mdr. på ståltank.

Distrikt: Ventoux (Rhône), Frankrig.

Alkohol: 14%.

Packaging: 6 stk. karton.

Andre vine fra samme producent