Menu

Ventoux Rouge "Les Trois Villages" 2016

Ventoux Rouge "Les Trois Villages" 2016
La Croix des Pins

Varenummer : 2016-1610

109,00 DKK

På lager

Sæt på huskeliste

Om vinen:

Saftig bio-vin (øko-certificeret) fra Ventoux-appellatioen i det sydlige Rhône.

Vinen er fremstillet på 55% Grenache, 35% Syrah og 5% Marselan, 5% Carignan, i noget der læner sig op af et klassisk Rhône-blend. Markerne er beliggende mellem Mont Ventoux, også kendt fra de episke Tour de France etaper på "Det Skaldede Bjerg", og Dentelles de Montmirail i et UNESCO-beskyttet reservat. Jordbunden er kalksten- og lerholdig.

Druerne høstes ved håndkraft, særskilt, og vinificeres særskilt. Efter fermentation pågår en maceratonsfase på ca. 14 dage, hvorefter juicen skilles fra kvaset og malolaktisk gæring begynder. Herefter blendes de fire vine og bringes til modning i ståltanke i ca. 13 måneder.

Vinen er mørk rubinrød, med antydningen af let violet skær. Næsen er bærsaftig, med mørk moden frugt henad solbær og kirsebær, samt lysere frugt henad hindbær med et let konfekture-agtigt præg. Den modne frugtige næse balanceres hele tiden af denne saftighed og friskhed som ligger henover, hvor delikate krydrede noter spiller ind, især lakridsrod, mynte og lidt urter.

I munden præsenterer den en medium tannin, en medium fylde og en medium syre. I det hele taget virker vinen ret balanceret. Smagen er bærpræget med noter af hindbær og brombær, og denne her lakridsagtige note. Tør finale.

Vi anbefaler vinen serveret ved ca. 16° til fx ragu, simreretter med krydderurter, and eller fuglevildt med kraftig garniture. Kan drikkes nu og ca. 5 år fra høståret.

 

 

Specifikationer:

Druesammensætning: 55% Grenache, 35% Syrah, 5% Marselan, 5% Carignan.

Lagring: 13 mdr. på ståltank.

Distrikt: Ventoux (Rhône), Frankrig.

Alkohol: 14%.

Packaging: 6 stk. karton.

Andre vine fra denne producent