På lager
La Croix des Pins

La Croix des Pins, Ventoux Rosé '19 Cotes du Rhone - øko-certificeret

2022
Pris
149,00  DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.500 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

La Croix des Pins, Ventoux Rosé 2022 ØKO

Elegant, men ekspressiv øko-certificeret Rhône-rosé fra fra Ventoux-appellatioen.

Den byder på en delikat sart farve, en frisk og ekstrovert næse med interessante aromatiske indslag som fx røde bær, syrlige og sødmefulde, lyse blomster og viol. Det er en vibrerende og levende stil, som virkelig indsmiger, og den er frem for alt virkelig frisk.

Vinen er fremstillet på en kombination af den grønne Vermentino-drue og de mere typiske blå Rhône-sorter Grenache Noir, Cinsault og Syrah samt den mindre kendte Marselan. Markerne er beliggende mellem Mont Ventoux, også kendt fra de episke Tour de France etaper på "Det Skaldede Bjerg", og Dentelles de Montmirail i et UNESCO-beskyttet reservat. Jordbunden er kalksten- og lerholdig.

Druerne høstes ved håndkraft og ved optimal modenhed. De hele klaser presses straks efter ankomst i vineriet, hvor mosten macererer kortvarigt på skallerne. Vinificering foregår i temperaturkontrollerede tanke, og ved lav temperatur (14º) for at bevare aromaerne fra druerne. Lagring finder sted i temperaturkontrollerede tanke.

Vi anbefaler vinen serveret ved ca. 10°, enten som aperitif, til fisk, lyst kød, sommersalater eller bare alene og i store slurke. Kan drikkes nu og ca. 3-4 år fra høstår.  

Detaljer
LandFrankrig
OmrådeRhône
ProducentLa Croix des Pins
Årgang2022
DruesortCinsault, Grenache, Syrah, Vermentino
Flaskestørrelse750 ml.
Alkohol13 %
Lagring8 mdr. på ståltank.
ØkologiskJa