Menu

Ventoux Blanc "Les Trois Villages" 2017

Ventoux Blanc "Les Trois Villages" 2017
La Croix des Pins

Varenummer : LCDPBL

109,00 DKK

På lager

Sæt på huskeliste

Om vinen:

Aromatisk og ekspressiv øko-certificeret Rhône-vin fra fra Ventoux-appellatioen.

Vinen er fremstillet på en kombination af Vermentino og de mere typiske Rhône-sorter Grenache Blanc, Roussanne og Marsanne. Markerne er beliggende mellem Mont Ventoux, også kendt fra de episke Tour de France etaper på "Det Skaldede Bjerg", og Dentelles de Montmirail i et UNESCO-beskyttet reservat. Jordbunden er kalksten- og lerholdig.

Druerne høstes ved håndkraft tidligt om morgenen for at undgå for meget varme, og de hele klaser presses straks efter ankomst i vineriet. Vinificering foregår i temperaturkontrollerede tanke, og ved lav temperatur for at bevare aromaerne fra druerne. Lagring finder sted i temperaturkontrollerede tanke.

De fire forskellige sorter bidrager med hver deres i denne charmerende hvidvin; Grenache kommer med sødmefulde aromatiske noter henad hvid fersken, Roussanne kommer med friskhed og noter af drue, pære og mango, mens Vermentino kommer med grøn citron, menthol og litchi. Marsanne kommer med krop og lidt fedme.

Vi anbefaler vinen serveret ved ca. 9°, enten som aperitif eller til en klassisk fisk- og skaldyrsret. Kan drikkes nu og 5 år fra høstår. 

 

Specifikationer:

Druesammensætning: 50% Vermentino og Marsanne, 50% Grenache Blanc og Roussanne.

Lagring: 8 mdr. på ståltank.

Distrikt: Ventoux (Rhône), Frankrig.

Alkohol: 13%.

Packaging: 6 stk. karton.

Andre vine fra denne producent