Menu

Gigondas "Le Parpaillon" 2015

Gigondas "Le Parpaillon" 2015
La Croix des Pins

Varenummer : 2016-1612

259,00 DKK

På lager

Sæt på huskeliste

Vinmarkerne til Gigondas ”Le Parpaillon” er beliggende i 300-350 meters højde i hjertet af ”Dentelles de Montmirail”, et område der kendt for den takkede klippeformation der med sine 755 meter op i himlen troner over Rhône-dalen.

Jordbunden i dette spændende område er hovedsagelig kendetegnet ved højt indhold af kalk og ler i kombination med sand. Vinmarkerne er beliggende op ad skråninger, og stokkene får herved en ensartet eksponering i forhold til solen, og dermed en ensartet modning. For at kunne opnå det bedst mulige niveau til ”Parpaillon” udvælges kun de allerbedste vinstokke - vinstokke der bundet op om det traditionelle ”single pole” system, dvs. opbundne på enkeltstående træstolper. Et system som er kendt fra andre historiske, berømte distrikter som fx Mosel.

Drueblendet består af nøje udvalgte Grenache-, Syrah- og Mourvèdre-druer som alle høstes manuelt og gennemgår en samvinificering i 25 dage i ståltank, hvorved en frisk aromaprofil bevares bedst muligt. Vinen smages gentagende gange inden det bestemmes, hvornår vinen skal flyttes til træfad. Her hviler vinen i gennemsnit 12 måneder i kælderen under Chateau La Croix des Pins.

“Le Parpaillon” er vinhusets prestigevin i en kvalitet der vil overraske. Frugten er ekstrovert og umiddelbart charmerende. Smagsnuancerne leder tankerne hen på grenadine, modnet rom og en flintet mineralsk karakter. Oven i den modne frugt, som er et potpourri af modne røde bær, fx jordbær, hindbær, men også i rigt omfang den mørke side (solbær, blomme, blåbær, mørke kirsebær), er der en tydelig delikat garrigue-profil, med noter af rosmarin og timian. Lagringen på fad fornemmes i form af sødmefulde noter som fx vanilje og mørk chokolade. På paletten er vinen på en gang elegant og varmfyldig med en imponerende længde.

Vinen kan i de første fem år fra høst nydes ved en lettere kølig temperatur (15° C), men den lagrer fremragende og kan fint gemmes i op 10-15 år ved stabil temperatur.

Vi anbefaler den til kraftfulde klassiske retter, gerne franske naturligvis, såsom braiserede lammeretter og pandestegt foire gras.

Druesammensætning: 60% Grenache, 20 % Syrah, 20% Mourvèdre.
Lagring: ca. 12 mdr. på barrique.
Distrikt: Gigondas, Rhône.
Alkohol: 14,80%.

Se flere produkter fra denne producent