På lager
L'Erta di Radda

L'Erta di Radda, Chianti Classico 2022

2022

Chianti Classico i den helt traditionelle stil. Et rigtig godt eksempel på Chianti som "i de gode gamle dage" med en væsentlig tannin, god syre, saftighed, fuld smæk på kirsebærfrugten og klassisk mineralsk finish.

Pris
239,00  DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.500 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

L'Erta di Radda, Chianti Classico 2022

Økologisk certificeret Chianti Classico fra Radda in Chianti, som er en af de højst beliggende kommuner i Chianti Classico. Vinene fra Radda er ofte mere elegante, syrestyrede og mineralske end dem fra lavereliggende subzoner i Chianti Classico-appellationen.

Vinen er fremstillet på overvejende Sangiovese, med en mindre anddel Canaiolo, som er en anden typisk sort i området. Mosten gærer spontant (dvs. ingen kultiveret gær) og vinificeres på traditionel vis. Gæringen varer 10-15 dage med gentagende udførsel af pump-over og remontage (hvor hatten presses ned) for at ekstrahere mosten. Efter endt alkoholisk gæring, forbliver skindet i vinen i alt 25-30 dage (macerationen). Vinen udfører malolaktisk gæring på stålfad, inden den overflyttes barriques (ikke nye), hvor den hviler 10 måneder, inden den tappes i marts måned. Efter kort tids hvile på flaske, er vinen klar til salg.

Denne traditionelle Chianti Classico spiller på alle de historiske Sangiovese-dyder. Her får du en relativ kraftig vin med en væsentlig tanninstruktur og et tørt, mineralsk bid, hvor man fornemmer et klassisk støvet/mineralsk toskansk præg. Frugten er præget af mørke og røde kirsebær, både modne, sure og bitre, der kommer lidt jordbær og solbær indover, men det er særligt noter af bitre mørke kirsebær der hænger ved i den lange eftersmag. Diskret i baggrunden anes lidt urter og krydderier, og ganske svagt lidt noter at tobak.
Dette er vinen der fx går godt til kraftige pastaretter, pizza, charcuteri og til tagliata di manzo.

Specifikationer:
Druesorter: 90% Sangiovese, 10% Canaiolo.
Lagring: 10 måneder på brugte barriques.
Alkoholindhold: 14%
Økologisk certificeret.

Detaljer
LandItalien
OmrådeToscana
ProducentL'Erta di Radda
Årgang2022
DruesortSangiovese
Flaskestørrelse750 ml.
Alkohol14%
Lagring10 måneder på brugte barriques.
ØkologiskJa

Økologisk mikrovineri i Chianti Classico

L’Erta di Radda er et ungt vinhus grundlagt i 2006 af ønolog Diego Finocchi, som fik mulighed for at købe 5 hektar marker grænsende op til Radda, en lille by i det centrale Chianti Classico. Diego Finocchi var på daværende tidspunkt en blot 24 år gammel nyudklækket ønolog, og han var ikke sen til at gribe chancen for at realisere den ultimative drøm, da den bød sig; han ville fremstille sin egen vin. Til at begynde med leverede Diego Finocchi druer til andre vinhuse i området, men fra og med årgang 2009 begyndte han at aftappe vinen selv.

Markerne ligger i ca. 430 meters højde, på meget stejle sydøst-vendte skråninger, ja nærmest skrænter; deraf navnet ”L’Erta di Radda”, som slet og ret betyder ”Ertas stigning”. De fleste af stokkene er ca. 50 år gamle, men der har fundet nye beplantninger sted i hhv. 2006 og 2009. I alt 2 hektar har fået nye stokke. Jordbunden er den typiske toskanske Galestro, en temmelig stenet jordbund med porøse skifferlignende sten og et højt indhold af sand og ler.

Høsten af sangiovese-druen finder sted ved håndkraft i den første halvdel af oktober. Gæringen starter op spontant, dvs. uden kulturgær, og vinificeringen foregår på traditionel vis med gentagen pump-over og remontage under den alkoholiske gæring. Efter alkoholisk gæring står macerationen på i ca. 25-30 dage, hvorefter den malolaktiske gæring starter og lagring finder sted i store "botti". Produktionen er certificeret økologisk.

L’Erta di Radda er det, man med rette kan betegne som et ægte boutique winery. Der produceres blot 6.700 flasker årligt af Chianti Classico’en, mens der laves et mindre antal Chianti Classcio Riserva, hvidvin og vinsanto, den samlede produktion er ca. 12.000 flasker. Diego Finocchi er så at sige direktøren for det hele; han står selv for winemaking, markedsføring og administration, så vinhuset er på mange måder symbol på én mands værk.

Stilen i vinen er saftig, frugtig og ren med et typisk udtryk af Sangiovese.

Vi har importeret og distribueret L’Erta di Radda Chianti Classico siden sommeren 2017.

Toscana

Toscana er en region i det centrale Italien og strækker sig langs den vestlige kyst. Regionen kan inddeles i tre overordnede områder: det bjergrige Chianti i nord, det bakkede landskab i syd og det flade kystnære område. Den største drue her er Sangiovese, og området er kendt for vine som Brunello di Montalcino, Chianti Classico og Supertoscanerne, hvor Sangiovese får selskab af fine franske druer som Cabernet Sauvignon, Merlot mfl.