På lager
L'Erta di Radda

L'Erta di Radda, Chianti '22 Øko-certificeret

2022
Pris
239,00  DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.500 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Detaljer
LandItalien
OmrådeToscana
ProducentL'Erta di Radda
Årgang2022
DruesortSangiovese
Flaskestørrelse750 ml.
ØkologiskJa

Økologisk mikro-vineri i Chianti Classico

L’Erta di Radda er et ungt vinhus grundlagt i 2006 af ønolog Diego Finocchi, som fik mulighed for at købe 5 hektar marker grænsende op til Radda, en lille by i det centrale Chianti Classico. Diego Finocchi var på daværende tidspunkt en blot 24 år gammel nyudklækket ønolog, og han var ikke sen til at gribe chancen for at realisere den ultimative drøm, da den bød sig; han ville fremstille sin egen vin. Til at begynde med leverede Diego Finocchi druer til andre vinhuse i området, men fra og med årgang 2009 begyndte han at aftappe vinen selv.

Markerne ligger i ca. 430 meters højde, på meget stejle sydøst-vendte skråninger, ja nærmest skrænter; deraf navnet ”L’Erta di Radda”, som slet og ret betyder ”Ertas skrænt”. De fleste af stokkene er ca. 50 år gamle, men der har fundet rebeplantninger sted i hhv. 2006 og 2009. I alt 2 hektar har fået nye stokke. Jordbunden er den typiske toskanske Galestro, en temmelig stenet jordbund med porøse skifferlignende sten og et højt indhold af sand og ler.

Høsten af sangiovese-druen finder sted ved håndkraft i den første halvdel af oktober. Gæringen starter op spontant, dvs. uden kulturgær, og vinificeringen foregår på traditionel vis med henholdsvis déléstage (rack-and-return) og remontage (pump over) under den alkoholiske gæring. Macerationen står på i ca. 25-30 dage, hvorefter den malolaktiske gæring starter op og finder sted i en blanding af brugte barriques af fransk eg og store botti. Produktionen er certificeret økologisk.

L’Erta di Radda er det, man med rette kan betegne som et ægte boutique winery. Der produceres blot 6.700 flasker årligt af Chianti Classico’en, mens der laves et mindre antal hvidvin og vinsanto, den samlede produktion er ca. 12.000 flasker. Diego Finocchi er så at sige direktøren for det hele; han står selv for winemaking, markedsføring og administration, så vinhuset er på mange måder symbol på én mands værk.

Stilen i vinen er saftig, frugtig og ren med et typisk udtryk af Sangiovese.

Vi har importeret og distribueret L’Erta di Radda Chianti Classico siden sommeren 2017.

Toscana er en region i det centrale Italien og strækker sig langs den vestlige kyst. Regionen kan inddeles i tre overordnede områder: det bjergrige Chianti i nord, det bakkede landskab i syd og det flade kystnære område. Den største drue her er Sangiovese, og området er kendt for vine som Brunello di Montalcino, Chianti Classico og Supertoscanerne, hvor Sangiovese får selskab af fine franske druer som Cabernet Sauvignon, Merlot mfl.