Menu

Bourgogne, Nuit-Saint-Georges "Les Fleurieres" 2015

Bourgogne, Nuit-Saint-Georges "Les Fleurieres" 2015
Jean-Jacques Confuron

Varenummer : NSG-CONF15

Kun 6 tilbage

419,00 DKK

På lager

Sæt på huskeliste

I den sydlige del af Côte de Nuits, syd for byen Nuits-St-Georges, ligger den lille kommuneappellation "Les Fleurieres". Som navnet antyder, har området tidligere været en blomsterhave og vinene herfra har da også en diskrest floral note i næsen. Vinstokkene er omkring 30 år gamle og står i jordbund med en god portion kalksten med områder af ler.

Nuits-St-Georges "Les Fleurieres" er en drikkevenlig vin uden at være simpel. Den præsenterer sig med en saftig, dyb frugt med modne jordbær, typisk for Pinot Noir, og let smoky overtoner. Overordnet en velbalanceret vin med elegant struktur, som kulminerer i en vedvarende eftersmag.

Domaine Jean-Jacques Confuron blev etableret I 1926 og strækker sig over 8,5 hektarer vinmarker i Côte de Nuits, beplantet primært med Pinot Noir. Jean-Jacques’ datter, Sophie Meunier-Confuron, overtog vinhuset I 1983 og driver det i dag sammen med sin mand, Alain Meunier, som er vinhusets primære winemaker.

Siden 1989 har parret benyttet organiske fremstillingsmetoder, dyrker marken med udgangspunkt i månens cyklus og pløjer jorden med hestetræk! Formelt set er de økologisk certificeret.

"Les Fleurieres" bør serveres ved ca. 16.

 

Druesammensætning: 100% Pinot Noir.

Lagring:

Distrikt: Bourgogne (Côte de Nuits), Frankrig.

Alkohol: 13%.

Årlig produktion: