Ikke på lager
Jean Goulley & Fils

J. Goulley, Chablis '18 MAG. Økologisk certificeret

2018

Jean Goulleys Chablis på magnumflaske er 1,5 liters flydende lækkerhed.

Pris
499,00  DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.500 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Arketypisk eksempel på en Chablis ordinaire af høj klasse.

Selvom Chablis officielt er en del af Bourgogne-distriktet, opfattes Chablis generelt som et mere enestående distrikt. Årsagen er bl.a., at Chablis er geografisk distanceret fra de øvrige Bourgogne-distrikter, fx mere end 120 km væk fra Côte d’Or, der er tættest på. Men Chablis’ særlige status skyldes i høj grad også det meget karakteristiske, tydeligt kridtede, kalkede og flintede udtryk Chardonnay-vinene herfra har tendens til at påtage sig. Når ordet mineralsk anvendes i sammenhæng med vin, ja så vil det unægtelig være en af de flittigst brugte termer i forbindelse med Chablis. Og ofte finder man et godt eksempel på netop denne mineralitet i de gode producenters standard-Chablis’er; som denne her fra Philippe Goulley.

Vinen er naturligvis fremstillet udelukkende på Chardonnay. Druerne kommer fra marker på Vest-siden af Serein-floden med eksponering mod øst og syd. Druerne kommer fra fire forskellige parceller, i alt 1 hektar, med en beplantningstæthed på 5.700 stokke pr. hektar og klassisk dobbelt-Guyot opbinding. Jorden bearbejdes udelukkende med plov. Jordbundstypen er den klassiske Kimmeridgian, som Chablis er så kendt for; en jordbund med rigt indhold af kalk, mergel og fossilerede havdyr pga. sin fortid som havbund.

Druerne høstes typisk i september, og vinifikationen foregår med direkte pres i vertikal ballonpresse, hvorefter gæring finder sted i ståltank, udelukkende ved hjælp af den naturligt forekommende gær. Efter 6-12 måneders modning på tank, lidt afhængig af årgang, bliver vinen tappet. Meget nænsom filtrering kan forekomme.

I glasset præsenterer vinen sig med en lys gylden farve med grønlige reflekser. Næsen er frisk med indtryk af grønne æbler, citron, frisk hø, et hint af friske markchampignoner og et let blomstret strejf. I munden går aromaerne igen, friskheden og den tørre afslutning sætter trumf på, og der afsluttes med et stenet og kalket udtryk.

Prøv den til fisk og skaldyr, fx østers eller rimmet torsk.

Serveres ved ca. 10-12°C i Bourgogne-glas.

Detaljer
LandFrankrig
OmrådeBourgogne, Chablis
ProducentJean Goulley & Fils
Årgang2018
DruesortChardonnay
Flaskestørrelse1500 ml.
Alkohol12,5%
Lagring6-12 måneder på ståltank.
ØkologiskJa