Menu

"Pescanera" Calabria Rosé 2019

"Pescanera" Calabria Rosé 2019
Ippolito 1845

Varenummer : IPPOPESC

129,00 DKK

På lager

Sæt på huskeliste

Pescanera er Ippolitos bud på en top-rosé. Vinen er fremstillet på den blå druesort Greco Nero høstet fra kystnære marker i appellationen Cirò, som er beliggende i den østlige del af Calabria-regionen ud til det Ioniske Hav.

Efter høsten, som foregår ved håndkraft, bringes druerne til i vineriet, hvor de presses blidt, og druekvaset straks derefter fjernes (dvs. ingen maceration).
I glasset præsenterer den sig med en sart rosa farve med, og i næsen fornemmes noter af lyse røde syrlige bær som fx ribs og hindbær, men også undermodne skovjordbær og en blomstret note. I munden er den frisk, livlig, præcis og med en fin mineralsk slutning med "hav-fornemmelse".

Dette er en elegant, tør og charmerende rosé som kommer med lige præcis det en god rosé skal kunne: renhed, elegance, frugt og friskhed. Det hele pakket ind i en simpel stil, der dog langt fra er kedelig.

Lokalt er vinen højt respekteret og anvendes hyppigt på restauranter i Michelin-klassen.

Vi anbefaler en serveringstemperatur på ca. 8-10°. Den er ideel til terrassen en varm solskinsdag, som aperitif, til retter med fx fersk fisk, fiske-carpaccio, salater.

Druesammensætning: 100% Greco Nero.

Vinifikation: Ståltank.

Distrikt: Cirò, Calabria.

Alkohol: 13%.

Packaging: Leveres i 6 stk. karton.