Ikke på lager

Ippolito, Mare Chiaro Cirò Bianco

Denne typiske calabriske hvidvin bliver til i den østlige del af regionen, næ.......
Pris
109,00  DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.500 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Denne typiske calabriske hvidvin bliver til i den østlige del af regionen, nær Det Ioniske Hav, nærmere betegnet i Calabriens vigtigste appellation; Cirò D.O.C. Vinen er fremstillet på den for området mere end tusind år gamle og autoktone druesort, Greco Bianco, og kun de absolut bedste af slagsen bliver sendt til pres. Res Dei er en hyldest til en lokal legende, som betegnede Cirò-distriktets vine som ”vino degli dei” - Gudernes Vin.

Vinen fremstilles på et assemblage af to forskellige vinifikationer; den største del er vinificeret på traditionel vis og en mindre del fermenteres på barriques, for at øge kompleksiteten i den endelige vin.

Vinen har en smuk halmgul farve samt en yderst aromatisk, intens og vedholdende duft og smag med noter af modne tropiske frugter og herlige florale toner i retning af hvide blomster. Yderligere opleves den frisk i munden med en flot mineralitet.

Den er ideel til grillet eller stegt fisk samt lyse kød- og fjerkrætyper som eksempelvis svinemørbrad og kylling.

 

Vinskribent Rasmus Holmgaard, uge 28, 2014:

"Vidunderlig næse af orange, lime, mynte og en dyb, nøddeagtig toffee, selvom vinen tilsyneladende ikke har fået fad. Who cares. Det smager skønt og hænger flot sammen med den kontante struktur, der drives af en hidsig syre, der flår mundvandet ad kanalerne og gøre vinen stærkt velegnet til dyb- og pandestegt fisk og skaldyr – gerne i den krydrede afdeling. ***** (5 ud af 6)"

 

VinAvisen, uge 12, 2013:

"En vidunderlig hvidvin med en aromatisk duft af forårsblomster og en fyldig smag med en behagelig fedme og forfriskende noter af limeskal. En perfekt vin til laks og hummer."

 

 

Druesammensætning: 100% Greco Bianco.

Lagring: Delvis stål og barrique.

Distrikt: Cirò, Calabria.

Alkohol: 12,5%.

Packaging: Leveres i 6 stk. karton.

Detaljer
Flaskestørrelse750 ml.