Menu

Rosso di Montalcino "Ignaccio"

Rosso di Montalcino "Ignaccio" 2016
Il Marroneto

Varenummer : ILMARROS16

299,00 DKK

Ikke på lager

Om vinen

For rigtigt at forstå storheden af denne Rosso di Montalcino, bør man kende til Il Marronetos Brunello di Montalcino. Alessandro Moris Rosso er nemlig en af de mest seriøse Rosso di Montalcino på markedet, og det er en vin der bærer DNA'et af husets Brunello di Montalcino...

Rosso'en er rent faktisk 100% identisk med den vin der senere kommer ud som Brunello di Montalcino i samme årgang. Er du forvirret? Forklaring følger:

En lille del af Brunello'en, som normalt hviler i alt 39 måneder på fade, bliver efter ca. 22 måneders fadlagring tappet på flaske som Rosso di Montalcino. Det er altså fuldstændig samme vin af den pågældende årgang, men altså blot udsat for en kortere fadlagring og en tidligere market release. Helt konkret ofrer Alessandro Mori et enkelt fad med Brunello pr. årgang, som tappes af "før tid" og kan komme på markedet som en ung Brunello, eller rettere; en yngre og mindre kompleks version af Brunello: en Rosso di Montalcino. 

Det er i dagens Montalcino kun et fåtal af producenter der anvender denne traditionelle, historiske praksis, da det sevfølgelig er en yderst bekostelig affære at ofre et helt fad destineret til at blive Brunello. Men Alessandro Mori er ærketraditionalist og principfast, og derfor fortsætter han sin praksis til trods for, at hans Brunello'er er blandt markedets mest efterspurgte. Til gengæld bidrager han så også med en Rosso, som slet ikke skal sammenlignes med langt størstedelen af kollegernes versioner af samme type, men snare med deres Brunello'er!

Farven er dyb rubinrød, næsen er indbydende, frisk og med en fin frugtbetonet intensitet, hvor den klassiske røde kirsebærfrugt er fremherskende. Vinen er intens frugtrig, saftig og uhyre elegant, med fine, fine tanniner, harmonisk afrundethed og spændstighed.

En klassevin, hvoraf, der som de øvrige vine fra Alessandro Mori, (desværre) kun kommer (alt for) få flasker til Danmark.

Ian D'Agata, Vinous.com:
"[...] Owner Alessandro Mori's wines are some of the most mineral of the whole Denominazione, and are always characterized by high acidity and very bright fruit aromas and flavors, with no undue weight or over-the-top creaminess. He bottles very little Rosso every year but what he does make is usually among the best ten examples in Montalcino."

Specifikationer

Druesammensætning: 100% Sangiovese di Brunello (Sangiovese Grosso).

Lagring: 22 mdr. på store fade, min. 6 mdr. på flaske.

Distrikt: Montalcino, Toscana.

Alkohol: 14%.

Årlig produktion: ca. 5.000 flasker.