På lager
Giulia Negri

Giulia Negri, "Serradenari" '13 MG Barolo DOCG

2013

Rig og kompleks Barolo fra den øverste beliggenhed i La Morra i Barolo fra topårgangen 2013.

Pris
1.099,00 DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.500 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Giulia Negri Serradenari Barolo 2013 Magnum

Kompleks og raffineret Barolo fremstillet på druer dyrket i 520 meters højde fra parceller i MGA'en Serradenari, der ligger øverst i kommunen La Morra.

Giulia Negri fremstiller meget burgundiske vine, men efter old school principper. Gæringen finder sted spontant, dvs. uden tilsætning af kulturgær, i store 60 hektoliters fade og med ca. 40 dages maceration. Herefter hviler vinen i 30 måneder på store fade med let toasting. Produktionen er økologisk funderet, og vinene vil være certificerede fra årgang 2016.

I glasset byder Barolo Serredenari på en indbydende floral næse med noter af rosenblade, rosenvand, i det hele taget en liflig parfumeret stil, som kombineres med fin rød frugt og antydninger af skovbund og trøfler. Syren er dækket fint ind, mens der i denne version er smæk på tanninen og god tyngde på kroppen. Det er et mere koncentreret glas vin end "lillebroren" La Tartufaia, og det er en vin der vil være oplagt at give lidt mere tid på langs i kælderen.

Vi anbefaler at skænke vinen i store åbne glas ved ca. 17°C, og gerne efter en grundig dekantering.

Detaljer
LandItalien
OmrådePiemonte
ProducentGiulia Negri
Årgang2013
DruesortNebbiolo
Flaskestørrelse750 ml.
Alkohol14%
Lagring30 måneder på 25 hektoliters fade af slavonsk eg.
ØkologiskJa

Barologirl med store ambitioner og inspiration hentet i Bourgogne

At skulle overtage et veletableret vinbrug i et konservativt og historisk vindistrikt i en alder af blot 24 år, må være intimiderende og angstprovokerende for de fleste. For Giulia Negri, som er nyeste winemaker-skud på stammen i en tradition der går flere hundrede år tilbage, viste denne udfordring sig uimodståelig.

Efter at have afsluttet sine studier i ledelse og biologi, og efter en inspirationstur til Bourgogne, hvor hun virkelig begyndte at forme sin egen stil, vendte Giulia Negri tilbage til La Morra med en kæmpe motivation. Hun havde stiftet bekendskab med nogle af verdens fornemmeste vine, og mødt producenterne, og nu ville hun fremstille absolutte fine wines i La Morra, hvor familien i forvejen havde en vingård. Giulia har stadig en tæt tilknytning til Bourgogne, og finder sin inspiration, know-how og stil hos ikoniske producenter som Pierre-Yves Colin-Morey og Liger-Belair, som hun er personligt venner med.

Piemonte

Piemonte er en region i det nordvestlige hjørne af Italien. Bjergene i nord, sørger for ly for både kolde nordlige vinde og nedbør. Klimaet er moderat og kontinentalt med lange, kolde vintre, og somre, der kan udfordres med tordenvejr, hagl og tåge. Det bakkede landskab, sørger for godt potentiale for vindyrkning. De vigtigste druesorter er Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, samt Cortese og Moscato på den hvide side. De største og mest anerkendte vinområder er beliggende syd for hovedbyen Torino, omkring byerne Asti og Alba. De største vine er Barolo DOCG og Barbaresco DOCG.