Ikke på lager
Gabbas

Gabbas, Lillové '19 Cannonau di Sardegna

2019

Flot, klassisk vin fremtillet på overvejende Cannonau-druer (det lokale sardinske navn for Grenache). Her får man virkelig stor vin til små penge.

Pris
139,00  DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.500 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Giuseppe Gabbas' Lillové er fremtillet på overvejende Cannonau-druer fra en 9 hektar stor mark beplantet i ca. 320 meters højde med granitholdig jordbund. Der er desuden et indhold af ca. 10% Muristellu, en lokal mindre kendt druesort, som også indgår i vinhusets topvin, Arbòre.

Vinen, der har en imødekommende rund frugt og en dejlig saftighed, fremstilles med et hektarudbytte på ca. 40 hektoliter pr. hektar.

Druerne, der dyrkes i respekt for naturen og helt uden brug af kemiske hjælpemidler, høstes i perioden mellem 15. og 25. september, og gæringen finder sted i temperaturkontrollerede ståltanke, hvorpå vinen modnes ca. 7 måneder, inden den tappes på flaske. Efter ca. 2 måneders flaskemodning, kommer vinen på markedet.

I glasset fremstår den med rubinrød farve med en medium farvekoncentration. Den byder på en ekspressiv og åben næse med lækker sødmefuld og moden rød frugt og lidt florale noter. Dertil kommer et nydeligt, let og delikat urtet garrigue-præg der tilfører lidt kant til vinen, og giver den en typisk middelhavskarakter.

I munden imponerer den med god fylde, silkebløde tanniner, frisk saftighed og god syre.

Vinen er en glimrende allrounder; lækker i sig selv, men også oplagt til fx braiserede retter med svinekød, lammekød eller oksekød.

Detaljer
LandItalien
OmrådeSardinien
ProducentGabbas
Årgang2019
DruesortGrenache
Flaskestørrelse750 ml.
Alkohol14%
Lagring7 måneder på ståltank