Menu

Cannonau di Sardegna "Dule"

Cannonau di Sardegna "Dule" 2014
Gabbas

Varenummer : 2015-11

229,00 DKK

På lager

Sæt på huskeliste

Om vinen:

Dule er vinhuset Gabbas' mest præmierede vin gennem tiderne. Vinen har modtaget de prestigefyldte 3 glas i vinguiden Gambero Rosso flere end 10 gange, og vinen er alment anerkendt som et af Italiens bedste eksemplarer af vin på 100% Cannonau (det italienske navn for Grenache)!

Vinen er fremstillet på druer fra gamle stokke beplantet på en 5 hektars mark beliggende i ca. 370 meters højde.

I denne vin får man alt hvad hjertet begærer, hvis man er på udkig efter en frugtig, charmerende, fuldmoden og intens Grenache-vin.

Cannonau-druen kan vise så mange facetter af sig selv; alt fra lyse meget rødfrugtige, nærmets burgundiske vine, til tætte ekstraherede krabater. Dule tilhører måske mest sidstnævnte kategori, dog uden på nogen måde at kompromittere en vis finesse og elegance, og frem for alt friskhed.

Vinen fremstilles med et beskedent hektarudbytte på blot 28 hektoliter pr. hektar. Druerne høstes i perioden ultimo september til ca. 10. oktober, og fermentationen finder sted i temperaturkontrollerede ståltanke frem til omstikning til franske barriques, hvoraf ca. halvdelen er nye. Vinen hviler efterfølgende i ca. 14 måneder på disse fade.

I glasset fremstår vinen dyb rubinrød med lilla kant. Næsen er ekspressiv med noter af solmodne røde bær som fx hindbær, men også lidt mørk frugt, lædernoter, og florale antydninger melder sig ind.

I munden imponerer den med stor fylde, silkebløde tanniner og frisk saftighed samt en eftersmag med lidt garrigue-agtige noter henad mint og timian.

Vinen er fremragende til braiserede retter, til lam, oksekød eller blot til meditation.

 

Specifikationer:

Druesammensætning: 100% Cannonau (Grenache).

Lagring: 14 mdr. på barrique af fransk eg, hvoraf 50% nye.

Distrikt: Nouro, Sardinien.

Alkohol: 14,5%.

Packaging: Leveres i 6 stk. karton.

Andre vine fra denne producent

 

Om producenten:

Tekst på vej...