Menu

Cannonau di Sardegna Riserva "Arbòre" 2014

Cannonau di Sardegna Riserva "Arbòre" 2014
Gabbas

Varenummer : 2015-12

Kun 1 tilbage

259,00 DKK

På lager

Sæt på huskeliste

Koncentreret, rig Cannonau Riserva fremstillet på druer fra gamle stokke beplantet i ca. 350 meters højde. Druerne kommer fra i alt blot 2 hektar med granitholdig jordbund.

 

I denne vin får man alt hvad hjertet begærer, hvis man er på udkig efter en tætpakket, fuldmoden og intens Cannonau (Grenache). 

Cannonau-druen kan vise så mange facetter af sig selv; alt fra lyse rødfrugtige, nærmets burgundiske vine, til tætte ekstraherede krabater. Arbòre tilhører sidstnævnte kategori, dog uden på nogen måde at kompromittere en vis finesse og elegance.

 

Vinen, der fremstilles med et yderst beskedent hektarudbytte på blot 18 hektoliter pr. hektar, er fremstillet af 90% Cannonau og 10% af den ukendte, lokale Muristellu. Druerne høstes i september-oktober, og fermentationen finder sted i temperaturkontrollerede ståltanke frem til omstikning til nye franske barriques, hvor vinen efterfølgende hviler i ca. 16 måneder.

 

I glasset fremstår vinen dyb, mørk, nærmest uigennemsigtig, med lilla refleks. Næsen er kompakt, men stadig ekspressiv, med noter af solmodne røde bær, men også mørk frugt, modne kirsebær i alkohol, og desuden florale og krydrede detaljer.

 

I munden imponerer den med stor fylde, silkebløde tanniner, power og saftighed samt en eftersmag med lidt garrigue-agtige noter henad mint og timian.

 

Vinen er fremragende til braiserede retter, lam og oksekød eller blot til meditation.

  

Druesammensætning: 90% Cannonau (Grenache), 10% Muristellu.

Lagring: 16 måneder i nye barriques af fransk eg.

Distrikt: Centraløstlige-Sardinien.

Alkohol: 14,5%.

Packaging: Leveres i 6 stk. karton.