Menu

Franciacorta '61 Rosé "Cuvée Storica"

Franciacorta '61 Rosé "Cuvée Storica"
Berlucchi

Varenummer : 03-0007

219,00 DKK

På lager

Sæt på huskeliste

Om vinen:

Vinen, der opkaldt efter årstallet, hvor den første Franciacorta så dagens lys (1961), er fremstillet på 50% Chardonnay og 50% Pinot Noir. Den er fremstillet efter den klassiske metode, altså med gæring på flaske, den såkaldte "maturation sur lie", i minimum 24 måneder.

I glasset præsenterer den sig med intens laksefarvet pink, en fascinerende farve som dog kan variere lidt afhængig af årgang. I glasset opleves den cremet, blød og med en livlig, skummende mousse, mens den i munden imponerer med struktur, fylde, rankhed, ren frugt og fast syre.

Næsen er intens med elegante noter af vilde røde bær og moden frugt, fint balanceret af nuancer af gær- og ristet brødskorpe.

Den er en vin der vil være oplagt til aperitif - ja, alle festlige lejligheder fortjener kvalitetsrosé som denne, men den er naturligvis også velegnet til alle former for charcuteri, smagfulde forretter, modne oste og frem for alt skaldyr, som virkelig understreger vinens imponerende struktur.

Bør nydes ved ca. 8-10°. Dosage: 8g/L

Om producenten:

Druesammensætning: 60% Pinot Noir, 40% Chardonnay

Distrikt: Franciacorta, Lombardiet.

Alkohol: 12,5%.

Indhold: 0,75 liter.

Andre vine fra denne producent

Om producenten:

Berlucchi er vel nok den mest kendte producent af mousserende vine i Italien. Vinhuset blev grundlagt i slutningnen af 1950'erne af de to venner Guido Berlucchi og Franco Ziliani, men først i 1961 så de første flasker Berlucchi-spumante dagens lys. Huset har hjemsted i Franciacorta-distriktet, i Borgonato (nær Brescia, syd for Lago d'Iseo), i den norditalienske region Lombardiet.

Den første producerede vin, som var en spumante fremstillet på den klassiske metode efter fransk inspiration (Champagne), blev døbt "Pinot di Franciacorta". Det var første gang nogensinde, at en vin fik betegnelsen "Franciacorta", der jo som bekendt i dag er det førende brand og distrikt inden for mousserende vine fremstillet på den klassiske metode i Italien, - og Berlucchi-huset blev dermed principielt foregangsmand og opfinder af hele begrebet "Franciacorta".

I dag er Berlucchi en af de førende producenter på sit felt, og vinhusets varianter i serien "Cuvée' Imperiale" er vel nok de mest kendte italienske mousserende vine blandt de italienske forbrugere overhovedet; en kraftig understregning af vinhusets rolle som absolut markedsleder på sit felt.

Vinhuset lægger desuden navn til trofæet "The Guido Berlucchi Trophy", som hvert år tildeles årets bedste sommelier kåret af den italienske sommelierforening "AIS" (Associazione Italiana Sommelier).

Vi importerer serierne "Cuveée '61", både i non-vintage og vintage-versionerne. '61-serien er at betragte som Berlucchis top-serie og består af vine som kun findes indenfor toppen af gastro-sektoren eller i specialhandelen.