FRANCESCO SCARPATI

Passioneret og vidende vinkonsulent

Vin har altid været en del af Francescos liv. Francesco er født og opvokset i Italien, i en lille by syd for Napoli, og helt fra barnsben af var vin og gastronomi omdrejningspunkt i hans tilværelse. Som lille dreng så han sin Nonno (bedstefar) presse druer i en lille træpresse i familiens ydmyge vinkælder. Og lykken var gjort, da Francesco som den første fik lov at smage på den nypressede og endnu ugærede søde druemost. Her grundlagdes Francescos store kærlighed til vin, og de glade og lykkelige minder fra barndommen har præget hans holdning til vinen: Vin er en drik, en kultur, som binder folk sammen og skaber følelser, samtaler og fantastisk stemning!

Som 13-årig flyttede han til Toscana, hvor han boede indtil han var 27. Her stiftede han bekendtskab med nogle af de allerstørste italienske vine, og det var en Brunello di Montalcino der for alvor antændte gnisten.

Francesco var blevet bidt af vinen, og på trods af en kandidatgrad i jura, besluttede han sig for at dedikere sig vinens verden, da han fulgte kærligheden og flyttede med sin danske kæreste til København i 2008.

I København arbejdede han i en årrække i restaurationsbranchen og gennemførte sideløbende Vinakademiets Sommelieruddannelse. Den stærke faglige baggrund og mere end 10 års erfaringer inden for vin og gastronomi, har givet Francesco et højt fagligt udgangspunkt og en bred viden, som han i det daglige kan tage med sig, når han præsenterer eller rådgiver om vin. Han er nysgerrig, ivrig og opdateret, og deltager hyppigt i forskellige smagninger og konkurrencer.

Francesco kom fra en tilsvarende stilling hos Kjær & Sommerfeldt.

Han blev ansat hos os med virkning fra 1. november 2019.

 

Francesco kan kontaktes på tlf. 20 96 83 73 eller på [email protected]