Menu

Mosel Riesling Spätlese "Enkircher Ellergrub" 2018

Mosel Riesling Spätlese "Enkircher Ellergrub" 2018
Weingut Weiser-Künstler

Varenummer : WEISENSP18

299,00 DKK

På lager

Sæt på huskeliste

Om vinen:

Weiser-Künstlers spätlese fra marken Ellergrub fremstillet på over 100 år gamle upodede vinstokke. Ellergrub er en stejl vestvendt skråning. Jordbunden består primært af grå skifer, der giver en mineralsk smagsfornemmelse. Spätlese indikerer at vinen er sød (86 gram restsukker), men syren er så høj, at den supplerer sødmen på flotteste vis. 

Næsen er meget ren og druetypisk med noter af honning, citronfromage, melon, lak, samt lidt brød. Den er fyldig på paletten med med en pivfrisk syre. Vinen slutter af med en rund og lang eftersmag grundet restsukkerniveauet.

Spätlese er generelt et perfekt match til ostebord med hvid- og blåkimmeloste. Ellers går den også fint til frugtbaserede desserter. Men husk den vigtigste tommerfingerregel: Vinen skal være sødere end maden!

Spätlese ældes med ynde, og vil med tiden udvikle komplekse noter af petroleum og tropiske frugter, så den kan uden problemer gemmes i 10 år.

Anmeldelser

Morten Bundgaard, Jyllandsposten, Januar 2020: 
"Åbner reduktivt, men med lidt luft vælter skifferrøg og en intens flintettropefrugt op af glasset. Stilen er dejlig stram og præcis. Klementin, kvæde og karamel i duften. Pære, fersken og mynte i den cremede og lange salte eftersmag. Frugtsyren er vidunderligt brusende og skarp; den løfter og balancerer det høje ekstraktniveau og den glasklare frugt på elegant vis. Kvaliteten er tårnhøj, men prisen er også derefter. 94 point."

 

Specifikationer: 

Druesammensætning: 100% Riesling.

Lagring: Fuder

Distrikt: Mittel-Mosel

Alkohol:

Indhold: 0,75 liter.

Årlig produktion: ca. 1300 flasker

Andre vine fra denne producent

Om producenten:

Siden maj 2017 har vi med stolthed repræsenteret det lille Mosel-hus, Weingut Weiser-Künstler, beliggende i Traben-Trarbach i Mittel-Mosel, blot 4-5 km fra Bernkastel.

Vinhuset er drevet af ægteparret Konstantin Weiser og Alexandra Künstler som har fremstillet Riesling i Mosel siden 2005, og som allerede i 2007 fik Jancis Robinsons opmærksomhed, da hun på sin blog opfordrende skrev ”Go find these wines!”. Også i Hugh Johnsons & Jancis Robinsons hovedværk ”Den store vinbog”, er Weiser-Künstler fremhævet som værende blandt morgendagens stjerner i Mosel.

I dag besidder Weiser-Künstler i alt 4,2 hektar med udelukkende Riesling fra marker på skråningerne Enkircher Ellergrub, Enkircher Steffensberg, Trabener Gaispfad og Wolfer Sonnenlay. I 2016 erhvervede de sig også Trarbacher Schlossberg og Taubenhaus. Alle disse plots var højt respekterede og demarkerede i 1897 Mosel-Weinbau-Karte, den oprindelige administrative kortlægning af vinmarkerne i Mosel under Koblenz-distriktet.

Weiser-Künstlers marker er fortrinsvis beplantede med gamle, upodede stokke, helt op til 100 år gamle. Produktionsfilosofien er organisk, respektfuld og funderet i maksimal hensyntagen til biodiversiteten, og med inspiration i Steiners biodynamik. Der arbejdes således økologisk i både mark og kælder (certificeret fra og med årgang 2017), vinene gærer udelukkende ved hjælp af druernes naturlige gær, og vinene klares eller filter-filtreres ikke. Det er derfor ekstremt rene og naturlige vine med fokus på det rene udtryk.

I produktionen anvender Weiser-Künstler en Kombination af ståltanke, gamle store fade (fuder), og i begrænset omfang brugte barriques. Fokus er på delikate Riesling-vine med notérbar restsødme, men de producerer også knastørre og halvtørre Rieslings.

Weiser-Künstlers vinstil er klassisk Mosel.