Fremragende Friuli-hvidvin fra lille, men højt respekteret, vinhus nær den slovenske grænse. Fremstillet på tre lokale druesorter: 70% Friulano, 15% Malvasia Istriana, 15% Ribolla Gialla.
Vinen fremstilles på et blend af druer som er typiske i området: Friulano (for krop og struktur), Malvasia Istriana (for aroma) og Ribolla Gialla (for syre). Druerne dyrkes ved Guyot-system og håndhøstes medio september.
Vinen præsenterer en fornem frugt, intensitet, elegance og mineralitet samtidig med en høj aromakompleksitet med spændende krydrede træk. Vinen lagrer 6 mdr. i cementtank og 20% af Friulano-mosten lagres på tonneaux.
Der produceres blot ca. 20.000 flasker af denne nordøstitalienske perle, som kan drikkes ung, men også lagrer godt.
Vinen er gentagne gange (flere end 10!) blevet præmieret med 3 glas i Gambero Rosso.
Vinhuset Edi Keber blev stiftet i 1957, men familien Keber har i princippet dyrket vin i mere end 300 år. Huset er beliggende i Collio-distriktet nær Cormòns, og produktionen er på blot ca. 60.000 flasker årligt. Produktionen er økologisk.
Friuli-Venezia Giulia er det fulde navn for vinregionen, som ligger i den nordøstlige del af Italien. Vinregionen grænser op til både Slovenien, Østrig, Adriaterhavet og Veneto. Det er en relativt lille region i størrelse, men nogle af de absolut bedste hvidvine fra Italien kommer herfra. De mest kendte underområder er Friuli Grave, Colli Orientali del Friuli, Collio og Carso.