Menu

Reuilly Rosé "Les Fossiles"

Reuilly Rosé "Les Fossiles" 2018
Denis Jamain

Varenummer : REU-LESFPG18

159,00 DKK

På lager

Sæt på huskeliste

Om vinen:

Biodynamisk rosé fremstillet i Reuilly-distriktet, som er beliggende i det Centrale Loire, ikke ret langt fra distrikterne Sancerre, Pouilly-Fumé og Menetou-Salon. Reuilly er beliggende længst mod vest ift. de førnævnte distrikter, og Denis Jamains vingård befinder sig mere specifikt ca. 80 km vest for Sancerre, vel nok det mest kendte distrikt dem alle.

Les Fossiles Rosé er fremstillet udelukkende af Pinot Gris-druer fra et sydvendt plot på ca. 1 hektar på bjergsiden Les Pierres Plates. Jordbundstypen er en kombination af ler og kalksten og ikke mindst fossilerede skaldyr, deraf navnet Les Fossiles. Jordbundstypen hører til den geologiske Jurassic-periode som spores ca. 50 millioner år tilbage. Druerne høstes ved optimal modenhed, og maceration og gæring finder sted i lukket tank, hvorved intercellular gæring forekommer, også bedre kendt som maceration cabonique - i øvrigt udelukkende i kraft af den naturligt forekommende gær.

Farven er sart rosa, kan karakteriseres som bleg laksefarvet, med en ganske svag antydning af orange. Næsen er frugtig og aromatisk, meget ren i udtrykket, med en intens abrikosagtig aroma, lidt hvid fersken og litchi. På paletten er vinen blød med en pæn fylde, men stadig med en frisk og opkvikkende syre, der giver vinen et lift. Aromaerne fra næsen går igen i på paletten som fremstår meget balanceret.

Det er en rosé som selvfølgelig er helt oplagt som et hang-out glas på en solskinsramt terrasse, have eller fortov, men den er også glimrende til sommerens grillerier, fx til grillet fisk og fjerkræ, lyst kød eller i en helt anden boldgade; til det asiatiske køkken.

Vi anbefaler at servere den ved ca. 11-13°C i glas med snæver munding.

Anbefalet drikkevindue for årgang 2018 er 2019-2022.

 

Specifikationer:

Druesammensætning: 100% Pinot Gris.

Lagring: 6-12 måneder på ståltank.

Distrikt: Reuilly (Loire), Frankrig.

Alkohol: 12,5%.

Indhold: 0,75 liter.

Packaging: Leveres i 6 stk. karton.

Andre vine fra samme producent

 

Om producenten:

Domaine de Reuilly er beliggende i Loire ca. 80 km vest for byen Sancerre.

Jordtypen er Kimmeridgian, altså oprindelig havbund, hvorfor der er meget rige forekomster af fossilerede muslingeskaller og kalksten. Dette giver vinene et skarpt mineralsk, let salint, udtryk, sådan som vi også kender det fra de gode eksempler i Chablis og Sancerre. I Denis Jamains vine er der virkelig tryk på på dette udtryk!

Denis Jamain arbejder, i lighed med i Sancerre-distriktet, med Pinot Noir, Sauvignon Blanc, men dertil kommer en anelse Pinot Gris (til rosé). Alle vinene er både biodynamisk (Demeter, siden 2011) og økologisk (Veritas, siden 2007) certificerede og er fremstillet ud fra den største respekt til natur og menneske. Han tilgår winemaking ud fra et naturligheds-approach, så han benytter hverken tilsætning af kulturgær eller andre substanser, og benytter kun sulfitter i et absolut minimum. Hans målsætning er at fremstille vine der er autentiske, terroir- og drue-typiske, og som med finesse og aromaintensitet udtrykker det som appellationen Reuilly handler om.