På lager
Denis Jamain

Dom. Reuilly, Les Fossiles Rosé AOC Reuilly - Pinot Gris - øko

2018

Biodynamisk rosé-vin fremstillet på Pinot Gris i Reuilly-distriktet, som er beliggende i det centrale Loire.

Pris
159,00 DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.200 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Biodynamisk rosé fremstillet i Reuilly-distriktet, som er beliggende i det Centrale Loire, ikke ret langt fra distrikterne Sancerre, Pouilly-Fumé og Menetou-Salon. Reuilly er beliggende længst mod vest ift. de førnævnte distrikter, og Denis Jamains vingård befinder sig mere specifikt ca. 80 km vest for Sancerre, vel nok det mest kendte distrikt dem alle.

Les Fossiles Rosé er fremstillet udelukkende af Pinot Gris-druer fra et sydvendt plot på ca. 1 hektar på bjergsiden Les Pierres Plates. Jordbundstypen er en kombination af ler og kalksten og ikke mindst fossilerede skaldyr, deraf navnet Les Fossiles. Jordbundstypen hører til den geologiske Jurassic-periode som spores ca. 50 millioner år tilbage. Druerne høstes ved optimal modenhed, og maceration og gæring finder sted i lukket tank, hvorved intercellular gæring forekommer, også bedre kendt som maceration cabonique - i øvrigt udelukkende i kraft af den naturligt forekommende gær.

Farven er sart rosa, kan karakteriseres som bleg laksefarvet, med en ganske svag antydning af orange. Næsen er frugtig og aromatisk, meget ren i udtrykket, med en intens abrikosagtig aroma, lidt hvid fersken og litchi. På paletten er vinen blød med en pæn fylde, men stadig med en frisk og opkvikkende syre, der giver vinen et lift. Aromaerne fra næsen går igen i på paletten som fremstår meget balanceret.

Det er en rosé som selvfølgelig er helt oplagt som et hang-out glas på en solskinsramt terrasse, have eller fortov, men den er også glimrende til sommerens grillerier, fx til grillet fisk og fjerkræ, lyst kød eller i en helt anden boldgade; til det asiatiske køkken.

Detaljer
LandFrankrig
OmrådeLoire
ProducentDenis Jamain
Årgang2018
DruesortPinot Grigio / Gris
Flaskestørrelse75 cl.
Alkohol12,5%
Lagring6-12 måneder på ståltank
BiodynamiskJa
ØkologiskJa