Ikke på lager
Denis Jamain

Dom. Reuilly, Les Fossiles Blanc AOC Reuilly - Sauvignon B. - øko

2019

Saftig og mineralsk biodynamisk Sauvignon Blanc fra det centrale Loire. Jordbundstypen er Kimmeridgian; en kalket jordbund bl.a. bestående af fossilerede havdyr, deraf navnet Les Fossiles.

Pris
159,00  DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.500 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Biodynamisk hvidvin fremstillet i Reuilly-distriktet, som er beliggende i det Centrale Loire, ikke ret langt fra distrikterne Sancerre, Pouilly-Fumé og Menetou-Salon. Reuilly er beliggende længst mod vest ift. de førnævnte distrikter, og Denis Jamains vingård befinder sig mere specifikt ca. 80 km vest for Sancerre, vel nok det mest kendte distrikt dem alle.

Les Fossiles Blanc er fremstillet udelukkende af Sauvignon Blanc druer fra et plot på ca. 3 hektar på bjergsiden Les Pierres Plates, med en hældningsprocent på gennemsnitligt ca. 20% og eksponering mod syd. Jordbundstypen er Kimmeridgian; en kombination af ler og kalksten og ikke mindst fossilerede havdyr, deraf navnet Les Fossiles. Druerne høstes ved optimal modenhed, og gæring finder sted i temperaturkontrolleret tank - ved lav temperatur - udelukkende i kraft af den naturligt forekommende gær.

Farven er let gylden med en lav intensitet, næsen er aromatisk og floral med noter af hvide blomster, citrus og friske urter som fx mentol. På paletten er vinen vanvittigt harmonisk og frisk, med et citrus-agtigt attack, mere aromatiske frugtaromaer på midtpaletten, mens afslutningen er et sandt trademark: mineralitet og saltede noter, en stenet fornemmelse; masser af sten og kalk. Kort sagt et meget kraftigt mineralsk aftryk, der virkelig sætter trumf på og giver en fantastisk længde på eftersmagen. Er man til Chablis, så er vinen her et fremragende alternativ, hvor man får en noget mere aromatisk profil indover den ret mineralske karakter.

Vinen fremstår flot balanceret og sammenhængende.

Prøv den fx til aperitif, fisk, skaldyr eller gedeost, og gerne serveres ved ca. 10-12°C i glas med indsnævrende munding.

Detaljer
LandFrankrig
OmrådeLoire
ProducentDenis Jamain
Årgang2019
DruesortSauvignon Blanc
Flaskestørrelse750 ml.
Alkohol12,5%
Lagring12 måneder på ståltank
BiodynamiskJa
ØkologiskJa