Menu

Reuilly Blanc "Les Chênes"

Reuilly Blanc "Les Chênes"
Denis Jamain

Varenummer : REU-LESCH17

179,00 DKK

På lager

Sæt på huskeliste

Om vinen:

Fadlagret Sauvignon Blanc fra den biodynamsike producent Denis Jamain. Vinen lægger et år på barrique, hvilket giver en flot kompleksitet og cremethed til vinen. Kan minde en smule om hvidvin fra Bordeaux. I næsen er der tropiske frugter af mango, passionsfrugt og stikkelsbær. Smagen er rund og fyldig med en vedvarende eftersmag.

Specifikationer:

Druesammensætning: 100% Sauvignon blanc

Område: Reuilly (Loire), Frankrig

Lagring: 1 år på barrique

Alkohol: 12,5%.

Andre vine fra samme producent

Om producenten:

Domaine de Reuilly er beliggende i Loire ca. 80 km vest for byen Sancerre.

Jordtypen er Kimmeridgian, altså oprindelig havbund, hvorfor der er meget rige forekomster af fossilerede muslingeskaller og kalksten. Dette giver vinene et skarpt mineralsk, let salint, udtryk, sådan som vi også kender det fra de gode eksempler i Chablis og Sancerre. I Denis Jamains vine er der virkelig tryk på på dette udtryk!

Denis Jamain arbejder, i lighed med i Sancerre-distriktet, med Pinot Noir, Sauvignon Blanc, men dertil kommer en anelse Pinot Gris (til rosé). Alle vinene er både biodynamisk (Demeter, siden 2011) og økologisk (Veritas, siden 2007) certificerede og er fremstillet ud fra den største respekt til natur og menneske. Han tilgår winemaking ud fra et naturligheds-approach, så han benytter hverken tilsætning af kulturgær eller andre substanser, og benytter kun sulfitter i et absolut minimum. Hans målsætning er at fremstille vine der er autentiske, terroir- og drue-typiske, og som med finesse og aromaintensitet udtrykker det som appellationen Reuilly handler om.