På lager

Damijan, Ribolla Gialla '05

Unik skindfermenteret naturvin fremstillet efter biodynamiske principper...
Pris
899,00 DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.500 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Unik naturvin fremstillet udelukkende af den grønne drue Ribolla Gialla. 

Damijan Podversic er topproducent i Collio og anses af de fleste kendere af distriktets vine som en af de absolut dygtigste, passionerede og elskelige wine makers. Rygtet siger, at den mest kendte af dem alle, selveste Josko Gravner, kun drikker vine han enten selv - eller Damijan Podversic - har produceret.

Måske fordi Josko Gravner altid har været Damijans store inspiration og læremester...

Damijan Podversic betror sig til de biodynamiske principper, og alle vinene fremstilles derfor med den yderste respekt for naturens rytmer og dynamismer, eksempelvis spiller månens stilling på himlen en stor rolle for høsttidspunktet etc.

Vinen vinificeres i princippet som rødvin; gæring finder sted i åbne kar og med skindkontakt i helt op til 3 måneder, afhængig af årgang. Efterfølgende modnes vinen i ca. 23 måneder i store træfade á 20 og 30 hektoliter, inden den lagres yderligere 6 måneder på flaske.

Druerne til denne vin høstes på en sydvendt mark i Gorizia (Collio), nær den slovenske grænse, med mergel- og sandholdig jordsammensætning. Hektarudbyttet er 40 hektoliter pr. hektar.

Vinen er ulfiltreret og i produktionsfasen behandlet med største respekt for dens naturlige udvikling. Der er således ikke anvendt anden gær, end druernes egne naturlige forekomster, og der er ikke anvendt temperaturkontrol eller moderne teknologi. Kort sagt: Damijans vine er resultat af udelukkende godt gammeldags håndværk.

Vinen er ubegribelig kompleks og elegant i næsen med antydninger af moden frugt og urtehave. I munden er den rig og fyldig, men med en imponerende friskhed, renhed og spænstighed og dybtliggende mineralitet. I glasset præsenterer den sig med mørk gul til ravfarvet glød.

Anbefalet serveringstemperatur er 13-15°, gerne i store åbne glas a la Bourgogne-glas. Er perfekt som stand alone, til fordybelse, men er også fortræffelig til ost.

Den kan bundfælde. Disse "vin-rester" beskytter og bevarer vinen optimalt. 

Druesammensætning: 100% Ribolla Gialla.

Lagring: Ca. 23 måneder på fade, 6 måneder på flaske.

Distrikt: Collio, Friuli-Venezia Giulia.

Alkohol: 14%.

Årlig produktion: ca. 7.000 flasker.

Detaljer
Flaskestørrelse750 ml.