Menu

Collio Bianco

Collio Bianco 2017
Edi Keber

Varenummer : 05-180A

229,00 DKK

På lager

Sæt på huskeliste

Om vinen

Fremragende Friuli-hvidvin fra lille, men højt respekteret, vinhus nær den slovenske grænse i det nordøstlige Italien.

Vinen fremstilles på et blend af druer som er typiske i området: Tocai (for krop og struktur), Malvasia Istriana (for aroma) og Ribolla Gialla (for syre). Druerne dyrkes ved Guyot-system og håndhøstes medio september.

Vinen præsenterer en fornem frugt, intensitet, elegance og mineralitet samtidig med en høj aromakompleksitet med spændende krydrede træk.

Der produceres blot ca. 20.000 flasker af denne nordøstitalienske perle, som kan drikkes ung, men også lagrer godt.

Vinen er gentagne gange (flere end 10!) blevet præmieret med 3 glas i Gambero Rosso.

Bør nydes ved ca. 8-10°.

René Langdahl Jørgensen i Gastro nr. 68, juni 2012:

"Kompleks, fuld af voks, voksblomst, røg, braiseret julesalat og citrusfrugt. Collio-kombi, når det er bedst, hvor fed olieagtig viskositet er sammensat med pirrende syre og aromatiske grønne elementer samt ikke mindst det obligatoriske bitre. Fornem balance og mineralsk intensitet."

VinAvisen, uge 14, 2013:

"Denne enestående hvidvin kommer fra distriktet Collio nær Italiens grænse til Slovenien. Den er fremstillet på de tre lokale druer Tocai, Malvasia Istriana og Ribolla Gialla og folder sig ud i glasset og munden med en fint krydret duft og en blød, harmonisk og samtidig livlig druesmag. I smagen er der citrus, eksotiske frugter, måske mango. Vinen har mere end ti gange fået de eftertragtede tre glas i Gambero Rosso. "


Specifikationer

Druesammensætning: 70% Friulano, 15% Malvasia Istriana, 15% Ribolla Gialla.

Lagring: 6 mdr. i cementtank, 20% af Friulano-mosten lagres på tonneaux.

Distrikt: Cormòns, Friuli-Venezia Giulia.

Alkohol: 13,5%.


Om producenten

Vinhuset Edi Keber blev stiftet i 1957, men familien Keber har i princippet dyrket vin i mere end 300 år. Huset er beliggende i Collio-distriktet nær Cormòns, og produktionen er på blot ca. 60.000 flasker årligt. Produktionen er økologisk.

Trods den beskedne produktion og et sortiment på blot en enkelt vintype, en Collio Bianco, er det lykkedes den lille producent at opnå den højeste respekt blandt kolleger og presse i Italien. Huset har modtaget de eftertragtede tre glas i vinguiden Gambero Rosso i flere end ti tilfælde, hvorfor huset nu også kan bryste sig af en stjerne i selvsamme vinguide, der af mange betragtes som biblen inden for italiensk vin.

Vinhuset ledes i dag af unge Kristian Keber, søn af virksomhedens grundlægger, Edi.