Menu

CHRISTIAN MADSEN

Uddannet sommelier med italiensk blod i årerne

Christian Madsen har mere end 15 års brancheerfaring som importør og vinhandler og mere end 10 års erfaring som sommelier fra restaurationsbranchen.

I 2016 fik han papir på sine kundskaber, da han først bestod Vinakademiets sommelieruddannelse med holdets bedste eksamensresultat, dernæst bestod Dansk Sommelier Forenings optagelsesprøve - som 1 af 3 bestående kandidater blandt 35 aspiranter - og siden bestod WSET level 3 eksamen med højeste udmærkelse.

I 2017 & 2018 er Christian i gang med at dygtiggøre sige yderligere med WSET Diploma in Wine & Spirits i London. Selv underviser han både branchefolk og aficionados i vin og vinsmagning.

Vinen skal afspejle arbejdet i marken

For Christian er det vigtigste altid, at vinen er en form for spejl - en refleksion - af arbejdet i marken, og derfor er han stor tilhænger af vine der bliver til med så lidt indgriben i kælderen som muligt. Han elsker helt naturlige vine, men stiller høje krav til det kvalitetsmæssige udtryk og går ikke på kompromis med kvaliteten.

Christian har et stort hjerte for alverdens klassiske vintyper, men favoritterne er de klassiske Sangiovese- og Nebbiolo-vine. Han har tidligere boet i Italien og taler italiensk – og det kan nok ikke udelukkes, at dette har haft en vis indflydelse på forkærligheden til de italienske dråber.

De personligt største vinoplevelser har til dato været to vine fra samme distrikt: nemlig Brunello di Montalcino Riserva 1983 fra Gianfranco Soldera og Il Marronetos Brunello di Montalcino 1983.

Christian er sammen med Jonas Fogh stifter af Distinto og partner i firmaet.