På lager
Chionetti

Chionetti, San Luigi '21 Dogliani - øko

2021

Fremstillet på Dolcetto, den lokale Piemonte-drue. Et fremragende eksempel på, hvad kombinationen af Dogliani-terroiret og en dygtig winemaker betyder for kvaliteten.

Pris
199,00  DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.500 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Dogliani San Luigi er fremstillet på den klassiske Piemonte-sort, Dolcetto - en drue der slet ikke får den anerkendelse den reelt fortjener. Dogliani-distriktet er højborg for druen, og Chionetti er en af de ypperste eksponenter, hvilket bliver bekræftet af prominente navne som Galloni, Jancis Robinson og Gambero Rosso. Sidstnævnte skrev i 2016 bl.a. følgende: "Universally recognized as one of the leading winemakers not just in Dogliani but in Langhe...".

San Luigi er en frugtpakket og floral vin med et ekspressivt udtryk. Duft og smag er kendetegnet ved friske bær, fx brombær, kirsebær, røde og mørke bær generelt, og en let mandlet note. Der fornemmes endvidere et mineralsk, støvet, kalket udtryk i finishen. Det er en vin i en frisk stil, der aromatisk befinder sig et sted mellem Babera og Nebbiolo, eller som minder om noget i retning af en god "Beaujolais".

Druerne, der høstes manuelt, afstilkes forud for gæringen som foregår i temperaturkontrolleret ståltank, hvor temperturen ikke overstiger 29°C. Efter alkoholisk gæring, hviler vinen på videre på ståltank. Den filtreres ikke, men sedimenterer naturligt.

San Luigi er en god allround-vin, men samtidig en vin som egner sig bedst til nydelse sammen med mad, og den fremragende til fx pasta med ragù og pizza.

Vinen bør serveres ved ca. 15-16°C.

Detaljer
LandItalien
OmrådePiemonte
ProducentChionetti
Årgang2021
DruesortDolcetto
Flaskestørrelse750 ml.
Alkohol14%
LagringStåltank
ØkologiskJa