På lager
Chionetti

Chionetti, La Costa '17 Dogliani - øko

2017

Enkeltmarksvinen "La Costa" er toppen af hvad Dogliani-appellationen i Piemonte kan præstere. Fremstillet på Dolcetto, den lokale Piemonte-drue. 

Pris
199,00 DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.200 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

La Costa er toppen af hvad Dogliani-appellationen kan præstere. Vi kan uden at blinke med øjnene hævde, at dette er den højeste kvalitet af Dolcetto-vin, vi nogensinde har stiftet bekendtskab med! Ja, du læste rigtigt. Vinen her er fremstillet på den klassiske Piemonte-sort, Dolcetto - druen så mange vinprofessionelle elsker at hade, og mest fordi de endnu ikke har smagt Dolcetto på dette niveau før. Druen får slet ikke den anerkendelse den reelt fortjener, men med La Costa burde den få chancen...

Dogliani-distriktet er højborg for druen, og Chionetti er en af de ypperste eksponenter, hvilket bliver bekræftet af prominente navne som Galloni, Jancis Robinson og Gambero Rosso. Sidstnævnte skrev i 2016 bl.a. følgende: "Universally recognized as one of the leading winemakers not just in Dogliani but in Langhe...".

Denne mikro-cuvée, hvoraf der blot produceres omkring 4.000 nummererede flasker, er et fremragende eksempel på, hvad kombinationen af Dogliani-terroiret og en dygtig winemaker betyder for kvaliteten. Det er en kompleks og ambitiøs vin, som har et stort lagringspotentiale. Vinen er intens og dyb i udtrykket. Den er rig på frugt og florale noter, den har en god syre og markant tannin. Det er Dolcetto på det allerhøjeste niveau! Duften og smagen er kendetegnet ved friske bær, fx brombær, kirsebær, røde og mørke bær generelt, og en let lakrisal note. Der er en tydelig mineralitet, nærmest lidt grafit-granit-agtig i finishen, og en lang, lang eftersmag.

Druerne kommer fra en parcel i ca. 400 meters højde, fra ca. 70 år gamle stokke. De høstes manuelt, og de afstilkes forud for gæringen som foregår i temperaturkontrolleret ståltank, hvor temperturen ikke overstiger 29°C. Den totale macerationstid er ca. 21 dage. Efter alkoholisk gæring, hviler vinen 18-24 måneder på gamle fade. La Costa filtreres ikke, men sedimenterer naturligt. Vinen er øko-certifeceret.

Det er en intens og kraftig vin - en udpræget madvin - som vil fungere fremragende sammen med fx rustikke og kraftige simreretter og grillet rødt kød. Vinen viser for alvor prøver på sit sande potentiale, når den har modnet i omkring 10 år på flaske.

Der produceres årligt kun ca. 3.800-4.000 flasker.

Vinen bør serveres ved ca. 16-17°C.

Detaljer
LandItalien
OmrådePiemonte
ProducentChionetti
Årgang2017
DruesortDolcetto
Flaskestørrelse75 cl.
Alkohol14%
Lagring24 måneder på store gamle fade.
ØkologiskJa