Udsolgt
Chiara Condello

Chiara Condello, "Le Lucciole" 2016 Romagna Sangiovese "Predappio" Ris.

2016

Chiara Condellos riserva-version af sin Predappio Sangiovese. Blomstret, parfumeret og super æterisk udtryk af Sangiovese, men samtidig med en indsmigrende dybde. Kun knap 4.000 flasker årligt.

Pris
449,00 DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.500 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Chiara Condellos Romagna Sangiovese "Le Lucciole" fremstilles på 100% Sangiovese Piccolo, som er en afart af Sangiovese, som vi mest kender fra Toscana. Generelt kan man sige, at Piccolo'en er mere tannisk, men mere fyldig, rund og frugtig end toscansk Sangiovese.

Høsten foregår altid manuelt, parcel for parcel. Vinen gærer og macererer 25-45 dage (udelukkende ved hjælp af den naturligt forekommende gær). Afhængig af årgang og parcel og foregår macerationen i store åbne gæringsfade af træ. Herefter lagres vinen på store gamle slavonske fade i to år, inden den overflyttes til en kort stabilisering på ståltank forud for aftapning. 

Med vinen Le Lucciolo får man de samme karakteristika som på "Predappio", men Chiara skruer på gashåndtaget i denne vin. Stilen er let, æterisk men samtidig med en sangiovese’sk intensitet og dybde. Duften domineres af friske røde bær, tørret viol, der giver en parfumeret fonemmelse og en anistone som bagtæppe. Smagen er saftig og løftet med en flot lang finish. Vi vover pelsen og kalder kalder vinen en "Bourgogne fra Romagna".

Detaljer
LandItalien
OmrådeEmila-Romagna
ProducentChiara Condello
Årgang2016
DruesortSangiovese
Flaskestørrelse75 cl.
Alkohol13,5%
LagringCa. 24 måneder på store fade