På lager

Chapelle, "Saint Jean" '19 Santenay Blanc - øko

Øko-certificeret Bourgogne Chardonnay fra Santenay i det sydlige Côte de Beaune...
Pris
289,00 DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.500 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Om vinen:

Saint-Jean er en kommune-vin, en såkaldt Village-vin, fra Santenay, fremstillet på Chardonnay-druer fra 26 år gamle stokke. Druerne kommer fra sydvest-vendte skråninger fra Lieu-dit'en "Saint-Jean" i den sydlige del af Santenay.Lieu-dit betyder at druerne kommer fra et nærmere defineret geografisk område, typisk en mark på Village-niveau, og indikerer således at vinene har et højere niveau end Village-vine uden yderligere betegnelse.

At vinen har høj kvalitetet opleves med det samme i glasset. I duften fornemmes tydelige Chardonnay-karakter i form af citrusnoter, frisk æble, ristet nød, hvide blomster og et lidt krydret udtryk. Stilmæssigt er vinen forholdsvis slank og mineralsk, men den har alligevel noget fedme, og fadet er fint integreret, så det ikke overdøver frugten, men komplimenterer og giver kompleksitet.

I munden er der pæn fylde, og afslutningen er frisk og syrerig. Vinen holder et meget solidt niveau for en Village-vin, og vi anbefaler at den nydes alene eller sammen med lettere retter baseret på fx lys fisk eller kylling.

 

Specifikationer:

Druesammensætning: 100% Chardonnay.

Høstudbytte: 60 hl/ha.

Lagring: 10 måneder på 228 liters egetræsfade.

Distrikt: Santenay, Bourgogne, Frankrig.

Alkohol: 13%.

Årlig produktion: 3.160 flasker.

Packaging: Leveres i 6 stk. karton.

Andre vine fra samme producent

 

Om producenten: 
Domaine Chapelle er et familie-domaine beliggende i kommunen Santenay i det sydlige Côte de Beaune. Vinhuset drives til daglig af ægteparret Yvette og Jean-Francois Chapelle. Domainet blev grundlagt af Dr. Chapelle i begyndelsen af 1900-tallet, men først i 1923 blev de første vine flasket under domainets navn. Siden da har først Philippe, og siden Roger Chapelle, stået i spidsen for domainet, indtil det i 1991 blev overtaget af de nuværende ejere, Yvette og Jean-Francois, der således er den fjerde generation af Chapelle-familien.

I 2001 påbegyndte Yvette og Jean-Francois at orientere sig mod økologisk vindyrkning og vinfremstilling, og i 2008 blev Domaine Chapelle økologisk certificeret under det franske “Qualité France”. Udover druer fra egne marker, opkøber Domaine Chapelle desuden en del druemateriale fra andre vinbønder (en gængs praksis i Bourgogne), og har derved flere appellationer og lieu dits repræsenteret i deres portefølje. Derfor har vi mulighed for at tilbyde både røde og hvide vine fra forskellige appellationer, og fra generisk Bourgogne Pinot Noir til 1er Cru vine fra Chassagne-Montrachet, Santenay og Aloxe-Corton. Så der er noget for enhver smag, til en enhver lejlighed og enhver pengepung.

Detaljer
Flaskestørrelse750 ml.