Udsolgt
Domaine Chapelle & Fils

Chapelle, Meursault '19 "Les Malpoiriers" - ØKO

2019

Stor, klassisk hvid Bourgogne fra Meursault

Pris
499,00 DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.200 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Om vinen

Klassisk Meursault-vin fra enkeltmarken 'Les Malpoiriers'. Fremstillet på sydvendte skråninger på vinstokke beplantet i 1950, hvilket giver vinen en intens og koncentreret aroma- og duftprofil. Masser af power og smørfedme, men samtidig med en skarp struktur. 

Druerne høstes manuelt og presses uden tilførsel af svovl. Vinen lagrer 14 måneder på 228 liters egetræsfade. Den er øko-certificeret.


Specifikationer

Druesammensætning: 100% Chardonnay.

Høstudbytte: 55 hl/ha.

Lagring: 14 måneder på 228 liters egetræsfade.

Distrikt: Meursault, Bourgogne, Frankrig.

Alkohol: 13%.

Andre vine fra samme producent 


Om producenten
Domaine Chapelle er et familie-domaine beliggende i kommunen Santenay i det sydlige Côte de Beaune. Vinhuset drives til daglig af ægteparret Yvette og Jean-Francois Chapelle. Domainet blev grundlagt af Dr. Chapelle i begyndelsen af 1900-tallet, men først i 1923 blev de første vine flasket under domainets navn. Siden da har først Philippe, og siden Roger Chapelle, stået i spidsen for domainet, indtil det i 1991 blev overtaget af de nuværende ejere, Yvette og Jean-Francois, der således er den fjerde generation af Chapelle-familien.

I 2001 påbegyndte Yvette og Jean-Francois at orientere sig mod økologisk vindyrkning og vinfremstilling, og i 2008 blev Domaine Chapelle økologisk certificeret under det franske “Qualité France”. Udover druer fra egne marker, opkøber Domaine Chapelle desuden en del druemateriale fra andre vinbønder (en gængs praksis i Bourgogne), og har derved flere appellationer og lieu dits repræsenteret i deres portefølje. Derfor har vi mulighed for at tilbyde både røde og hvide vine fra forskellige appellationer, og fra generisk Bourgogne Pinot Noir til 1er Cru vine fra Chassagne-Montrachet, Santenay og Aloxe-Corton. Så der er noget for enhver smag, til en enhver lejlighed og enhver pengepung.

Detaljer
LandFrankrig
OmrådeBourgogne
ProducentDomaine Chapelle & Fils
Årgang2019
DruesortChardonnay
Flaskestørrelse75 cl.