På lager

Chapelle, "Les Greviéres" '18 Santenay 1er Cru Blanc - øko

Typisk, stor hvid Santenay 1er Cru fremstillet efter biodynamiske principper...
Pris
399,00 DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.200 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Om vinen

Denne store hvide Santenay 1er er fremstillet på druer fra sydøstvendte skråninger på 1er Cru-marken "Les Gravieres", den måske mest velrenomerede 1er Cru i kommunen Santenay. Marken skråner op til 10% i hældning, hvilket giver mulighed for rig og forholdsmæssig ensartet soleksponering, som bidrager til frembringelse af  saftige og modne druer.

Les Gravieres betyder grus på fransk, og navnet indikerer meget logisk, at jordbunden er ret grus-holdig, hvilket typisk giver en noget slankere og mere mineralsk vin. Druerne, der dyrkes efter biodynamiske principper, høstes ved håndkraft, og der tilsættes ikke svovl før gæring. Vinen lagres på franske egetræsfade i 10 måneder, hvoraf 10% af vinen hviler på nye fade.

I duften fornemmes tørret frugt, lidt smør, hvide blomster samt en ristet note der tilføjer kompleksitet. Forvent en typisk, stor, hvid Côte de Beaune.

 


Specifikationer

Druesammensætning: 100% Chardonnay.

Høstudbytte: 50 hl/ha.

Lagring: 10 måneder på 228 liters egetræsfade, ca. 10% nye.

Distrikt: Santenay, Bourgogne, Frankrig.

Alkohol: 13%.

Årlig produktion: ca. 3000 flasker.

Andre vine fra samme producent

 


Om producenten

Domaine Chapelle er et familie-domaine beliggende i kommunen Santenay i det sydlige Côte de Beaune. Vinhuset drives til daglig af ægteparret Yvette og Jean-Francois Chapelle. Domainet blev grundlagt af Dr. Chapelle i begyndelsen af 1900-tallet, men først i 1923 blev de første vine flasket under domainets navn. Siden da har først Philippe, og siden Roger Chapelle, stået i spidsen for domainet, indtil det i 1991 blev overtaget af de nuværende ejere, Yvette og Jean-Francois, der således er den fjerde generation af Chapelle-familien.

I 2001 påbegyndte Yvette og Jean-Francois at orientere sig mod økologisk vindyrkning og vinfremstilling, og i 2008 blev Domaine Chapelle økologisk certificeret under det franske “Qualité France”. Udover druer fra egne marker, opkøber Domaine Chapelle desuden en del druemateriale fra andre vinbønder (en gængs praksis i Bourgogne), og har derved flere appellationer og lieu dits repræsenteret i deres portefølje. Derfor har vi mulighed for at tilbyde både røde og hvide vine fra forskellige appellationer, og fra generisk Bourgogne Pinot Noir til 1er Cru vine fra Chassagne-Montrachet, Santenay og Aloxe-Corton. Så der er noget for enhver smag, til en enhver lejlighed og enhver pengepung.

Detaljer
Flaskestørrelse75 cl.