På lager
Domaine Chapelle & Fils

Chapelle, Bourgogne Rouge '22 Pinot Noir ØKO

2022

Økologisk Bourgogne Pinot Noir fra et lille familie-domaine i Santenay. Flot basis-Bourgogne med et klassisk udtryk og god value.

Pris
259,00  DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.500 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Domaine Chapelle Bourgogne Rouge 2022 Pinot Noir Økologisk 

Selvom vinen tilhører den laveste klassifikation indenfor Bourgogne, er der tale om en flot kvalitetsvin der giver et super klassisk udtryk og repræsenterer god Bourgogne-value. Der er fine røde bær, floralitet og en let stil på duften, hvor man fornemmer en god friskhed. Vinen er lavet efter biodynamiske principper med respekt for naturen og mennesker, og der høstes ved manuel håndkraft fra 41 år gamle vinstokke.

Vinen passer godt til lune sommeraftener, da den er saftig og læskende og kan nydes alene, men den går også fint til fx lyst kød.

Bør nydes i store åbne glas ved max 15-16˚ C.

Detaljer
LandFrankrig
OmrådeBourgogne
ProducentDomaine Chapelle & Fils
Årgang2022
DruesortPinot Noir
Flaskestørrelse750 ml.
Alkohol13%
Lagring10 måneder på ståltank
ØkologiskJa

Klassiske Bourgogne-vine gennem fire generationer

Domaine Chapelle er et familie-domaine beliggende i kommunen Santenay i det sydlige Côte de Beaune. Vinhuset drives til daglig af ægteparret Yvette og Jean-Francois Chapelle. Domainet blev grundlagt af Dr. Chapelle i begyndelsen af 1900-tallet, men først i 1923 blev de første vine flasket under domainets navn. Siden da har først Philippe, og siden Roger Chapelle, stået i spidsen for domainet, indtil det i 1991 blev overtaget af de nuværende ejere, Yvette og Jean-Francois, der således er den fjerde generation af Chapelle-familien.

I 2001 påbegyndte Yvette og Jean-Francois at orientere sig mod økologisk vindyrkning og vinfremstilling, og i 2008 blev Domaine Chapelle økologisk certificeret under det franske “Qualité France”. Udover druer fra egne marker, opkøber Domaine Chapelle desuden en del druemateriale fra andre vinbønder (en gængs praksis i Bourgogne), og har derved flere appellationer og lieu dits repræsenteret i deres portefølje. Derfor har vi mulighed for at tilbyde både røde og hvide vine fra forskellige appellationer, og fra generisk Bourgogne Pinot Noir til 1er Cru vine fra Chassagne-Montrachet, Santenay og Aloxe-Corton. Så der er noget for enhver smag, til en enhver lejlighed og enhver pengepung.

Bourgogne

Bourgogne er en vinregion i den østlige del af Frankrig. Vinregionen strækker sig fra Auxerre i nord og til Lyon i syd. Bourgogne dækker over både Chablis og Beaujolais, men er verdenskendte for deres eksklusive vine på Pinot Noir og Chardonnay fra Côte D'Or og kommuner som Vosne-Romanée, Gevrey-Chambertin og Puligny-Montrachet.